Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(46)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(45)
E-booki
(3)
Czasopisma
(1)
Dostępność
dostępne
(45)
tylko na miejscu
(21)
wypożyczone
(5)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(37)
Dla pracowników AWF
(12)
Czytelnia
(21)
Czytelnia - po rezerwacji
(2)
Autor
Celejowa Irena (1917- )
(5)
Szyguła Zbigniew
(3)
Chomiuk Tomasz
(2)
Fitzgerald Matt
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Jegier Anna
(2)
Mamcarz Artur (1958- )
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Nazar Krystyna (1939-2014)
(2)
Zając Adam
(2)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(2)
Żołądź Jerzy A
(2)
Adach Zdzisław
(1)
Antczak Agnieszka
(1)
Appleton Amber
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Baska Alicja
(1)
Benardot Dan (1949- )
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Boniecka Iwona
(1)
Borkowska Anna (medycyna)
(1)
Brzenczek-Owczarzak Wioletta
(1)
Brzozowski Arkadiusz (medycyna)
(1)
Brzozowski Tomasz Michał (1954- )
(1)
Bugajski Andrzej
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Carroll Stephen (lekarz)
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Clarkson Priscilla M. (1947-2013)
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dawidowicz Aleksander (1919-1997)
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Depko Andrzej (1962- )
(1)
Duda Krzysztof
(1)
Dziak Artur (1933- )
(1)
Dąbrowska Karolina
(1)
Dąbrowski Zbigniew Józef (1936- )
(1)
Fijał Katarzyna (tłumacz)
(1)
Fornal-Pawłowska Małgorzata
(1)
Friedrich Wolfgang (1959- )
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gajda Robert (żywienie)
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Godlewski Andrzej
(1)
Grassi Bruno
(1)
Gryczyński Maciej
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Gundill Michael
(1)
Gwóźdź Bolesław (1928-2005)
(1)
Górski Jan (medycyna)
(1)
Janiszewska Agata
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Kaciuba-Uściłko Hanna (1936-2008)
(1)
Klukowski Krzysztof (1945- )
(1)
Konturek Stanisław (1931-2019)
(1)
Kowalczyk Kamil (tłumacz)
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Kożuch Grzegorz
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krawczyński Marian (1934- )
(1)
Kruszewski Marek (kulturystyka)
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Książyk Janusz Benedykt
(1)
Kuczek Grażyna
(1)
Kvedaras Mindaugas
(1)
Latkowski Bożydar Jan (1930- )
(1)
Lewartowski Bohdan (1929-2024)
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Lubkowska Anna
(1)
Machalski Piotr
(1)
Majerczak Joanna
(1)
Majka Jolanta
(1)
Marchewka Anna (wychowanie fizyczne)
(1)
Matuszkiewicz Andrzej
(1)
Maughan Ron J. (1951- )
(1)
Małgorzewicz Sylwia Agnieszka
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Milewska Magdalena
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Naczk Mariusz
(1)
Niechaj Andrzej Marek (1936- )
(1)
Niedźwiecka-Kącikowa Danuta (1950-2016)
(1)
Ogonowska-Słodownik Anna
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Pajszczyk-Kieszkiewicz Teresa (1930-2012)
(1)
Palacz Olgierd (1933-2022)
(1)
Parol Damian
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Pokrywka Andrzej
(1)
Przełucka Patrycja
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Raczyńska Barbara
(1)
Raczyński Grzegorz
(1)
Radzik Jacek
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(13)
2010 - 2019
(20)
2000 - 2009
(8)
1990 - 1999
(5)
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(44)
Stany Zjednoczone
(2)
nieznany (1ol)
(1)
Litwa
(1)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(43)
nieznany (xxx)
(3)
angielski
(1)
Temat
Sportowcy
(18)
Żywienie
(16)
Fizjologia żywienia
(15)
Odżywianie
(15)
Fizjologia
(14)
Sport
(13)
Dietetyka
(11)
Promocja zdrowia
(8)
Medycyna
(6)
Zdrowie
(6)
Aktywność fizyczna
(5)
Dieta
(5)
Fizjologia żywienia w sporcie
(5)
Suplementy diety
(5)
Żywność
(5)
Psychologia
(4)
Sporty
(4)
Trening (sport)
(4)
Wysiłek fizyczny
(4)
Fizjologia żywienia
(3)
Dietetyka sportowa
(3)
Nadwaga
(3)
Odchudzanie
(3)
Osoby w wieku podeszłym
(3)
Otyłość
(3)
Starzenie się
(3)
Dieta
(2)
Dietetyka
(2)
Biologia
(2)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Doping w sporcie
(2)
Gerontologia
(2)
Higiena
(2)
Kucharstwo
(2)
Metabolizm energetyczny
(2)
Planowanie jadłospisu
(2)
Seniorzy
(2)
Spadek wagi
(2)
Sprawność sportowa
(2)
Wartość odżywcza
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Ćwiczenia fizyczne
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Kondycja fizyczna
(1)
Kultura fizyczna
(1)
Leczenie dietą
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Seniorzy
(1)
Sprawność fizyczna
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie
(1)
Aktywność ruchowa
(1)
Badanie żywności
(1)
Białka pokarmowe
(1)
Białka w żywieniu
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Chromosom 10
(1)
Cukrzyca
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Dna moczanowa
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Dodatki żywieniowe
(1)
Dzieci
(1)
Erytropoetyna
(1)
Exercise metabolism
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Fizjologia wysiłku
(1)
Fizjologia żywienia dzieci
(1)
Fizjoterapia
(1)
Genetyka
(1)
Geriatria
(1)
Kobiety
(1)
Kreatynina
(1)
Kwas moczowy
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Medycyna sportowa
(1)
Metabolizm
(1)
Miażdżyca
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Miostatyna
(1)
Mężczyzna
(1)
Nauki o żywieniu
(1)
Niedokrwistość
(1)
Niedożywienie
(1)
Nourishment
(1)
Noworodki
(1)
Nutrition physiology
(1)
Odżywki
(1)
Ortopedia
(1)
Osocze krwi
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Gatunek
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Praca doktorska
(2)
Dysertacje i rozprawy akademickie [Typ publikacji]
(1)
Monografie [Typ publikacji]
(1)
Wytyczne [Typ publikacji]
(1)
49 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55091 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I.34659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53750, A.58299, A.58300, A.58302, A.58301 (5 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie, ISSN 1429-8627 ; nr 55)
Głównym celem niniejszej pracy było prześledzenie i wyjaśnienie zmian w stężeniu erytropoetyny w surowicy krwi pod wpływem długotrwałego, maksymalnego wysiłku aerobowego, odwodnienia, przewodnienia oraz diety z różną zawartością sodu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49301 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58530 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55029 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.45335, A.45336 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43921 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.57441 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.51023 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58600 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie / Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego ; nr 129)
Zmiany parametrów potencjału ruchowego i składu ciała po zastosowaniu metody body building (weiderowskiej), ciężkoatletycznej (progresji), izometrycznej, ekscentrycznej (oporu w ruchu wstecznym, ustępującej), mieszanej (sticking point isometrics).
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.54070 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50497 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.46096 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57442 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55027 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57141, A.57142, A.57139, A.57143, A.57140 (5 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.49307 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51385 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47020 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51877 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.51876 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia wysiłków fizycznych.Ocena zdolności do wysiłków. . Wybrane problemy kardiologiczne w medycynie sportowej...
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40759, A.39992, A.54505, A.42436, A.40760, A.42435, A.39991 (7 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48598 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.848 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej