Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(2)
Dla pracowników AWF
(2)
Czytelnia
(1)
Autor
Czapski Janusz
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Granecka Bożena
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Ocieczek Aneta
(1)
Palich Piotr
(1)
Pijanowski Eugeniusz
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
nieznany (xxx)
(4)
Temat
Żywność
(4)
Gastronomia
(1)
Konsumenci
(1)
Odżywianie
(1)
Towaroznawstwo
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1972. - 597, [2] s. : il., err.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.30316 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48303 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.46479 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kompendium zawiera wiedzę na temat rodzajów żywności, tradycyjnych i nowoczesnych metod jej wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje i wyjaśniać kontrowersyjne problemy związane z tematyką książki np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje leków z zywnością, diety, ksenobiotyki itp.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43028 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43029 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej