Form of Work
Książki
(4)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Status
available
(3)
only on-site
(2)
Branch
Wypożyczalnia Ogólna
(1)
Dla pracowników AWF
(1)
Czytelnia
(2)
Czytelnia - po rezerwacji
(1)
Author
Bjarnason-Wehrens Birna
(1)
Dordel Sigrid
(1)
Krauss Hanna
(1)
Lawrenz Anja
(1)
Nowak Paweł (kultura fizyczna)
(1)
Owczarek Sławomir
(1)
Rogowska Aleksandra
(1)
Saczuk Jerzy
(1)
Skibińska Anna (1911-1990)
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
1980 - 1989
(1)
Country
Poland
(4)
Germany
(1)
Language
Polish
(4)
German
(1)
Subject: place
Warszawa
(1)
Genre/Form
Monografia
(1)
Praca doktorska
(1)
5 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48567 (1 egz.)
No cover
Manuscript
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - po rezerwacji
There are copies available to loan: sygn. D.398 (1 egz.)
E-book
In basket
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
This item is available online. Expand information to see details.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again