Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(2)
Dla pracowników AWF
(2)
Czytelnia
(1)
Autor
Czapski Janusz
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Granecka Bożena
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Ocieczek Aneta
(1)
Palich Piotr
(1)
Pijanowski Eugeniusz
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
nieznany (xxx)
(3)
polski
(1)
Temat
Żywność
(4)
Gastronomia
(1)
Konsumenci
(1)
Medycyna
(1)
Odżywianie
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka
(1)
Słowo kluczowe
Żywność - technologia
(2)
Gastronomia - organizacja
(1)
Konsumenci - edukacja
(1)
Medycyna
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka
(1)
Żywność - marketing
(1)
Żywność - technologia - podręcznik
(1)
Żywność - zarys technologii
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1972. - 597, [2] s. : il., err.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.30316 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48303 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.46479 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kompendium zawiera wiedzę na temat rodzajów żywności, tradycyjnych i nowoczesnych metod jej wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje i wyjaśniać kontrowersyjne problemy związane z tematyką książki np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje leków z zywnością, diety, ksenobiotyki itp.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43028 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43029 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej