Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(32)
Forma i typ
Książki
(32)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(36)
tylko na miejscu
(16)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(24)
Dla pracowników AWF
(12)
Czytelnia
(16)
Czytelnia - po rezerwacji
(2)
Autor
Zając Adam
(4)
Berger Stanisław
(3)
Gawęcki Jan
(3)
Ziemlański Światosław
(3)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(3)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(2)
Hryniewiecki Lech
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Appleton Amber
(1)
Badora Grażyna
(1)
Baumbach Irina
(1)
Brzozowski Tomasz Michał (1954- )
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Celejowa Irena (1917- )
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Dutkiewicz Mieczysław
(1)
Edman Marjorie
(1)
Eksterowicz Jerzy
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gawędzki Jan
(1)
Gundill Michael
(1)
Hasik Jan
(1)
Kożuch Grzegorz
(1)
Krenc Zbigniew
(1)
Machalski Piotr
(1)
Majka Jolanta
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Milicerowa Halina (1907-1995)
(1)
Mitchell H. H
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Müller Sven-David (1969- )
(1)
Niedźwiecka-Kącik Danuta
(1)
Nunhuck Ayesha
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Poprzęcki Stanisław
(1)
Raczyńska Barbara
(1)
Raczyński Grzegorz
(1)
Radzik Jacek
(1)
Shahid Mohammad
(1)
Sobiech Krzysztof A
(1)
Szlachcic Aleksandra
(1)
Słowińska Małgorzata
(1)
Vanbergen Olivia
(1)
Waśkiewicz Zbigniew
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(5)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(10)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(3)
1970 - 1979
(1)
1950 - 1959
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(30)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(28)
angielski
(3)
nieznany (xxx)
(2)
Odbiorca
Fizjoterapeuci
(1)
Lekarze
(1)
Temat
Odżywianie
(25)
Medycyna
(17)
Sport
(14)
Fizjologia
(10)
Sportowcy
(8)
Dietetyka
(5)
Fizjologia żywienia
(5)
Żywienie
(4)
Suplementy diety
(3)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Dietetyka sportowa
(2)
Fizjologia wysiłku
(2)
Metabolizm
(2)
Odżywiania
(2)
Otyłość
(2)
Żywność
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta
(1)
Dietetyka
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Biochemia
(1)
Biohacking
(1)
Choroby wewnętrzne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Czas wolny od pracy
(1)
Dieta
(1)
Dietetics
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Dodatki żywieniowe
(1)
Doping
(1)
Fizjoterapia
(1)
Higiena odżywiania
(1)
Kucharstwo
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Młodzież
(1)
Niedokrwistość
(1)
Nutrition
(1)
Odchudzanie
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Physiology
(1)
Physiology of effort and high-protein nutrients
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Przemiana materii
(1)
Psychologia
(1)
Psychologia sportu
(1)
Ruchy
(1)
Seniorzy
(1)
Sporty
(1)
Sporty walki
(1)
Starzenie się
(1)
Traumatologia sportowa
(1)
Trening (sport)
(1)
Trening sportowy
(1)
Tłuszcz (fizjologia)
(1)
Urazy
(1)
Witaminy w żywieniu człowieka
(1)
Zaburzenia metaboloczne
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowie
(1)
Zespół metaboliczny
(1)
Gatunek
Praca doktorska
(2)
Słowo kluczowe
Medycyna
(17)
Sport
(8)
Odżywianie - fizjologia - podręcznik akademicki
(6)
Fizjologia
(5)
Fizjologia żywienia
(5)
Odżywianie
(5)
Sport - fizjologia - zagadnienia
(5)
Dietetyka
(4)
Odżywianie - higiena
(4)
Sport - odżywianie
(3)
Sportowcy - odżywianie
(3)
Suplementy diety
(3)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Dietetyka sportowa
(2)
Fizjologia - odżywianie
(2)
Metabolizm
(2)
Odżywiania - higiena
(2)
Odżywianie - a sport
(2)
Odżywianie - a wydolność fizyczna
(2)
Odżywianie - biochemia - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - podręcznik akademicki
(2)
Odżywianie - sport
(2)
Sport - fizjologia
(2)
Sport - higiena
(2)
Sportowcy - żywienie
(2)
Żywienie - sport
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Biochemia - odżywianie - sport
(1)
Biohacking
(1)
Choroby wewnętrzne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Czas wolny od pracy - a sport
(1)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta - aspekt zdrowotny
(1)
Dieta - wykorzystanie
(1)
Dietetics - sport
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Dietetyka - podręcznik akademicki
(1)
Dietetyka - sport
(1)
Doping
(1)
Fizjologia - a odżywianie
(1)
Fizjologia - badania
(1)
Fizjologia - chłopcy
(1)
Fizjologia wysiłku
(1)
Fizjologia wysiłku - odżywki wysokobiałkowe
(1)
Fizjoterapia
(1)
Higiena odżywiania - młodzież
(1)
Kucharstwo
(1)
Młodzież - rozwój fizyczny
(1)
Nutrition - survey
(1)
Odchudzanie
(1)
Odporność - fizjologia
(1)
Odporność na choroby - aspekt żywieniowy
(1)
Odżywianie - a sport - podręcznik akademicki
(1)
Odżywianie - badania
(1)
Odżywianie - biochemia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - fizjologia
(1)
Odżywianie - fizjologia - podręczniki akademickie
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik akademicki
(1)
Odżywianie - metody
(1)
Odżywianie - podręczniki akademickie
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Otyłość
(1)
Otyłość - badania
(1)
Physiology - survey
(1)
Physiology of effort and high-protein nutrients
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Promocja zdrowia - odżywianie
(1)
Przemiana materii - fizjologia - sport
(1)
Psychologia
(1)
Psychologia sportu
(1)
Ruchy - fizjologia
(1)
Seniorzy - żywienie
(1)
Sport - fizjologia - podręcznik akademicki
(1)
Sport - fizjologia - zagadnienia - podręcznik akademicki
(1)
Sportowcy - żywienie - podręczniki
(1)
Sporty walki
(1)
Starzenie się - aspekt fizjologiczny
(1)
Substancje odżywcze - aspekt zdrowotny
(1)
Traumatologia sportowa
(1)
Trening (sport) - aspekt fizjologiczny
(1)
Trening sportowy - fizjologia - podręczniki
(1)
Tłuszcz (fizjologia)
(1)
Urazy - a sport
(1)
Zaburzenia metaboloczne
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie - podstawy biologiczne
(1)
Zespół metaboliczny
(1)
Żywienie - dietetyka
(1)
Żywność - biochemia
(1)
Żywność - ekologia
(1)
32 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Physiology / Mohammad Shahid, Ayesha Nunhuck. - Edinburgh [etc.] : Mosby/Elsevier, 2008. - XII, 260 s. : il. ; 26 cm.
(Crash Course)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57879 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34383, A.36235, A.36255, A.54202 (4 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47330 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.34382 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. INKF II.4307 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59988 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48125 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57441 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.51023 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57442 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59036 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58753 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka, napisana przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi zbiór najbardziej aktualnych norm żywienia dla ludności Polski, z uwzględnieniem najnowszych zaleceń międzynarodowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.44227, II.49179, A.42961 (3 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42962 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.41549, A.41548, A.41547 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48905 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41546 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43112, A.43111, A.43110, A.43114, A.43113, A.43254 (6 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.27184, A.56478 (2 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.44422 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.50566, A.50571, A.50573, A.50569, A.50565, A.50568, A.50570, A.50567, A.50564 (9 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50015 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.22260/9, A.22260/7, A.22260/6, A.22260/2, A.22260/5, A.22260/1, A.22260/8, A.22260/4, A.22260/3, A.40496 (10 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.42676 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.41457 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41399 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.28862, A.28864, A.34162, A.28861, A.46127, A.34070, A.53933 (7 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.45953 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.28863 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34082, A.22968, A.27575, A.22972, A.25061, A.22969, A.22973, A.37328, A.22979, A.22980, A.28736, A.22978, A.22983, A.22966, A.23906, A.22965, A.22976, A.22974, A.22981 (19 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.43419 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.22975 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Warsztaty Antropologiczne)
Tytuły referatów: Zachowania zdrowotne i zdrowie subiektywne młodzieży 15-letniej w Polsce. Tendencje zmian w latach 1990-2006. Międzypokoleniowa tendencja przemian w pokwitaniu chłopców. Stabilność poziomu otłuszczenia w wieku 8-18 lat u chłopców i dziewcząt. Ocena zwyczajów żywieniowych młodzieży w wieku pokwitania. Indywidualna ocena kondycji fizycznej w perspektywie zmian populacyjnych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.41859, A.41862, A.41861, A.41851, A.41858, A.41855, A.41863, A.41854, A.41853, A.41857, A.41860, A.41864, A.41856 (13 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48947 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41852 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.45954 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej