Sorting
Source
Księgozbiór
(4)
Form of Work
Książki
(4)
Status
available
(4)
Branch
Wypożyczalnia Ogólna
(2)
Dla pracowników AWF
(2)
Czytelnia
(1)
Author
Czapski Janusz
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Granecka Bożena
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Ocieczek Aneta
(1)
Palich Piotr
(1)
Pijanowski Eugeniusz
(1)
Year
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(1)
1970 - 1979
(1)
Country
Poland
(4)
Language
unknown (xxx)
(3)
Polish
(1)
Subject
Żywność
(4)
Gastronomia
(1)
Konsumenci
(1)
Medycyna
(1)
Odżywianie
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka
(1)
Słowo kluczowe
Żywność - technologia
(2)
Gastronomia - organizacja
(1)
Konsumenci - edukacja
(1)
Medycyna
(1)
Odżywianie - higiena - podręcznik
(1)
Towaroznawstwo
(1)
Turystyka
(1)
Żywność - marketing
(1)
Żywność - technologia - podręcznik
(1)
Żywność - zarys technologii
(1)
4 results Filter
No cover
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski. - Wyd. 2 popr. i uzup. - Warszawa : Wydaw. Naukowo-Techniczne, 1972. - 597, [2] s. : il., err.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.30316 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Dla pracowników AWF
There are copies available to loan: sygn. II.48303 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.46479 (1 egz.)
Book
In basket
Kompendium zawiera wiedzę na temat rodzajów żywności, tradycyjnych i nowoczesnych metod jej wytwarzania oraz jakości i bezpieczeństwa dla konsumenta. Kompendium ma uświadomić czytelnikowi ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostować fałszywe informacje i wyjaśniać kontrowersyjne problemy związane z tematyką książki np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje leków z zywnością, diety, ksenobiotyki itp.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.43028 (1 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.43029 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again