Sorting
Source
Księgozbiór
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(1)
only on-site
(1)
Branch
Wypożyczalnia Ogólna
(1)
Czytelnia
(1)
Author
Dominik Piotr
(1)
Granecka Bożena
(1)
Year
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(1)
unknown (xxx)
(1)
Subject
Gastronomia
(2)
Turystyka
(2)
Konsumenci
(1)
Medycyna
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
Słowo kluczowe
Gastronomia - organizacja
(1)
Gastronomia - zatrucia pokarmowe - profilaktyka
(1)
Konsumenci - edukacja
(1)
Medycyna
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka - zatrucia pokarmowe - profilaktyka
(1)
Zatrucia pokarmowe - profilaktyka
(1)
Żywność - marketing
(1)
Żywność - technologia
(1)
2 results Filter
No cover
Book
In basket
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Ogólna
There are copies available to loan: sygn. A.46479 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. A.41317, A.41318 (2 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again