Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(99)
IBUK Libra
(4)
Forma i typ
Książki
(95)
Czasopisma
(4)
E-booki
(4)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Dostępność
dostępne
(89)
tylko na miejscu
(20)
wypożyczone
(2)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(73)
Dla pracowników AWF
(17)
Czytelnia
(20)
Czytelnia - po rezerwacji
(2)
Autor
Jarosz Mirosław
(6)
Białkowska Magdalena
(3)
Ciborowska Helena
(3)
Ciborowski Artur
(3)
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Respondek Wioleta
(3)
Rudnicka Anna
(3)
Rychlik Ewa
(3)
Wolnicka Katarzyna
(3)
Zawistowska Zofia
(3)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(3)
Adamczyk-Zientara Małgorzata
(2)
Brytek-Matera Anna
(2)
Celejowa Irena (1917- )
(2)
Fuhrman Joel (1953- )
(2)
Gajda Robert (żywienie)
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Gumowska Irena
(2)
Kuczek Grażyna
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Ostrowska Lucyna
(2)
Palewicz Roman
(2)
Papuziński Marek
(2)
Perenc Lidia
(2)
Połeć Roman
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Austin Phylis (1943- )
(1)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Banaszkiewicz Magdalena
(1)
Bardadyn Marek
(1)
Barowicz Tadeusz (1945- )
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Bates Iwona
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Bilczyński Jacek
(1)
Bogusz-Kaliś Wioletta
(1)
Brodniewicz Aleksander (1904-1986)
(1)
Broniecka Anna
(1)
Bronikowski Michał
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina (1919?-2015)
(1)
Bąk Jolanta (1971- )
(1)
Błecha Krzysztof
(1)
Campbell T. Colin (1934- )
(1)
Campbell Thomas M
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Chang Stephen T
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Chlebowski Jakub
(1)
Chojnacka Romana
(1)
Chyliński Marek
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Ciok Janusz
(1)
Clark Nancy
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Czuchra Agnieszka
(1)
Daiber Claudia
(1)
Davis William (1957- )
(1)
Dawidowicz Aleksander (1919- )
(1)
Dąbrowska Karolina
(1)
Eksterowicz Jerzy
(1)
Evans Pete (1973- )
(1)
Fedrau Iwona
(1)
Fife Bruce (1952- )
(1)
Fijałkowska Wanda
(1)
Fitzgerald Matt
(1)
Frączek Barbara
(1)
Galloway Jeff
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gruszczyńska Anna (poradnictwo)
(1)
Grzymska Maria
(1)
Gąsowska Anna
(1)
Hasik Jan
(1)
Hastings John
(1)
Hermann Mindy
(1)
Jaret Peter
(1)
Jurkowski Jakub
(1)
Kaczorowska Maria
(1)
Kanikowska Alina
(1)
Kasperczyk Tadeusz
(1)
Kasprzak Zbigniew
(1)
Kaye Alexa
(1)
Klonowska Joanna (kosmetologia)
(1)
Kobylańska Aleksandra
(1)
Kotarska Elżbieta
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzystyniak Krzysztof
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Kurowska Hanna
(1)
Kwaśniewski Jan
(1)
Kłosiewicz-Latoszek Longina
(1)
Langley-Evans Simon
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Lewitt Anna
(1)
Majewski Daniel
(1)
Mazur Artur
(1)
Mijakoska Urszula
(1)
Moes-Oskragiełło Konstanty
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(15)
2010 - 2019
(46)
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(14)
1980 - 1989
(6)
1970 - 1979
(4)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(93)
nieznany (0ol)
(3)
nieznany (1ol)
(2)
Litwa
(1)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
nieznany (xxx)
(1)
Język
polski
(58)
nieznany (xxx)
(34)
angielski
(5)
litewski
(1)
Odbiorca
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Psycholodzy
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Dietetyka
(84)
Odżywianie
(39)
Zdrowie
(25)
Promocja zdrowia
(24)
Żywienie
(21)
Medycyna
(11)
Odchudzanie
(11)
Sport
(10)
Kucharstwo
(9)
Otyłość
(9)
Dieta
(7)
Fizjologia
(7)
Przepisy kulinarne
(7)
Psychologia
(7)
Zdrowe odżywianie
(7)
Sportowcy
(6)
Dietetyka
(5)
Fitness
(5)
Fizjologia żywienia
(5)
Suplementy diety
(5)
Cukrzyca
(4)
Dietetics
(4)
Żywność
(4)
Aktywność fizyczna
(3)
Dietetyka sportowa
(3)
Fizjologia żywienia w sporcie
(3)
Higiena
(3)
Nadwaga
(3)
Pielęgniarstwo
(3)
Ratownictwo medyczne
(3)
Wegetarianizm
(3)
Fizjologia żywienia
(2)
Odżywianie
(2)
Psychologia
(2)
Chorzy
(2)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Fizjoterapia
(2)
Kulinaria
(2)
Nowotwory
(2)
Odżywiania
(2)
Osoby w wieku podeszłym
(2)
Paleo
(2)
Planowanie jadłospisu
(2)
Samoakceptacja
(2)
Samoocena
(2)
Seniorzy
(2)
Wartość odżywcza
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta
(1)
Leczenie dietą
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Żywienie
(1)
Alergia
(1)
Alergia pokarmowa
(1)
Biegi
(1)
Bodybuilding
(1)
Choroby
(1)
Choroby alergiczne
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby układu pokarmowego
(1)
Choroby wewnętrzne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Civilization diseases
(1)
Ciąża
(1)
Czas wolny od pracy
(1)
Dieta ketogeniczna
(1)
Dieta wegetariańska
(1)
Dietoterapia
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Diety odchudzające
(1)
Dna moczanowa
(1)
Dziecko
(1)
Elektrodiagnostyka
(1)
Elektroradiologia
(1)
Epidemiologia żywieniowa
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Fizjologia wysiłku
(1)
Fizykoterapia
(1)
Gimnastyka
(1)
Historia
(1)
Hormony
(1)
Kulturystyka
(1)
Kwaśniewski, Jan
(1)
Leczenie
(1)
Leczenie dietą
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Medicine
(1)
Metabolism
(1)
Metabolizm
(1)
Miażdżyca
(1)
Mięśnie
(1)
Motoryka
(1)
Gatunek
Poradniki
(4)
Poradnik
(3)
Praca doktorska
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Czasopisma medyczne
(1)
103 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.39826 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywienie w chorobach serca / Zofia Wieczorek-Chełmińska. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 1998. - 223, [1] s. : il. ; 15cmx21cm.
(Żywienie a Zdrowie)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.30679 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55820 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.512 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.39829 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52653 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57011 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.50985 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.57441 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.51023 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Brak informacji o dostępności: sygn. A.59696 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.39822 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.56173 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56911, A.56908, A.56909, A.52313, A.56912, A.56910 (6 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58530 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55091 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I.34659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.56189 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wy¬działów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjal¬ności.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
U podstaw wydania II tomu Kosmetologii leżała konieczność kompleksowego ujęcia całości zagadnień kosmetologicznych, uzupełnionych o wiedzę nauk zintegrowanych z kosmetologią. Opracowanie powstało na postawie wiedzy i doświadczenia praktycznego specjalistów wielu dziedzin z całej Polski. W II tomie podjęto kosmetologię jako dziedzinę interdyscyplinarną, wiążącą się bezpośrednio lub pośrednio z licznymi dziedzinami medycznymi i chemicznymi. Wielokierunkowość kosmetologii zachęca do współpracy specjalistów wielu dziedzin. Kosmetolodzy to dziś szeroko wykwalifikowani specjaliści wykonujący czynności, w tym zabiegi, między lekarzem dermatologiem, lekarzem medycyny estetycznej, farmaceutą, fizjoterapeutą i chemikiem. W tym kontekście kosmetolodzy mogą działać na szczeblu współpracy diagnostycznej, zabiegowej (terapeutycznej) oraz badawczo-naukowej Kosmetologia to jedyna pozycja na rynku wydawniczym z tej dziedziny, która kompletnie obejmuje tematykę kosmetologiczną. Mamy nadzieję, że stanie się ona pomocna w kształceniu i w pracy kosmetologów oraz wielu specjalistów dziedzin estetycznych, medycznych i chemicznych.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej