Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(36)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(36)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(43)
tylko na miejscu
(20)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(29)
Dla pracowników AWF
(14)
Czytelnia
(20)
Czytelnia - po rezerwacji
(2)
Autor
Zając Adam
(4)
Berger Stanisław
(3)
Celejowa Irena (1917- )
(3)
Gawęcki Jan
(3)
Ziemlański Światosław
(3)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(3)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(2)
Hryniewiecki Lech
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Appleton Amber
(1)
Badora Grażyna
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Brzozowski Tomasz Michał (1954- )
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dawidowicz Aleksander (1919-1997)
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Edman Marjorie
(1)
Eksterowicz Jerzy
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gawędzki Jan
(1)
Gundill Michael
(1)
Hasik Jan
(1)
Kożuch Grzegorz
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Machalski Piotr
(1)
Majka Jolanta
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Milicerowa Halina (1907-1995)
(1)
Mitchell H. H
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Niedźwiecka-Kącik Danuta
(1)
Nunhuck Ayesha
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Poprzęcki Stanisław
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Raczyńska Barbara
(1)
Raczyński Grzegorz
(1)
Radzik Jacek
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Shahid Mohammad
(1)
Sobiech Krzysztof A
(1)
Szlachcic Aleksandra
(1)
Słowińska Małgorzata
(1)
Vanbergen Olivia
(1)
Waśkiewicz Zbigniew
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(9)
2000 - 2009
(11)
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(3)
1970 - 1979
(2)
1950 - 1959
(1)
Kraj wydania
Polska
(35)
Wielka Brytania
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
polski
(20)
nieznany (xxx)
(15)
angielski
(2)
Temat
Odżywianie
(29)
Sport
(14)
Sportowcy
(12)
Dietetyka
(8)
Fizjologia
(8)
Fizjologia żywienia
(8)
Żywienie
(6)
Suplementy diety
(5)
Dieta
(3)
Dietetyka sportowa
(3)
Fizjologia żywienia w sporcie
(3)
Otyłość
(3)
Promocja zdrowia
(3)
Żywność
(3)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Kucharstwo
(2)
Medycyna
(2)
Odżywiania
(2)
Planowanie jadłospisu
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Sporty
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta
(1)
Dietetyka
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Badanie żywności
(1)
Biochemia
(1)
Choroby wewnętrzne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Cukrzyca
(1)
Czas wolny od pracy
(1)
Dietetics
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Dna moczanowa
(1)
Dodatki do żywności
(1)
Dodatki żywieniowe
(1)
Fizjologia wysiłku
(1)
Higiena
(1)
Higiena odżywiania
(1)
Metabolizm
(1)
Miażdżyca
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Młodzież
(1)
Nauki o żywieniu
(1)
Niedokrwistość
(1)
Niedożywienie
(1)
Nutrition
(1)
Odżywki
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Physiology
(1)
Physiology of effort and high-protein nutrients
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Przemiana materii
(1)
Ruchy
(1)
Seniorzy
(1)
Stan odżywienia
(1)
Starzenie się
(1)
Trening (sport)
(1)
Trening sportowy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Witaminy w żywieniu człowieka
(1)
Zaburzenia metaboloczne
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zdrowie
(1)
Zespół metaboliczny
(1)
Gatunek
Praca doktorska
(2)
Podręczniki [Typ publikacji]
(1)
37 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Warsztaty Antropologiczne)
Tytuły referatów: Zachowania zdrowotne i zdrowie subiektywne młodzieży 15-letniej w Polsce. Tendencje zmian w latach 1990-2006. Międzypokoleniowa tendencja przemian w pokwitaniu chłopców. Stabilność poziomu otłuszczenia w wieku 8-18 lat u chłopców i dziewcząt. Ocena zwyczajów żywieniowych młodzieży w wieku pokwitania. Indywidualna ocena kondycji fizycznej w perspektywie zmian populacyjnych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.41859, A.41862, A.41861, A.41851, A.41858, A.41855, A.41863, A.41854, A.41853, A.41857, A.41860, A.41864, A.41856 (13 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48947 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41852 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.30335, A.31963, A.30333, A.31235, A.33369, A.30334, A.33370, A.33368 (8 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.46482 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.30332 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.29658 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.45954 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.28862, A.28864, A.34162, A.28861, A.46127, A.34070, A.53933 (7 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.45953 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.28863 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34383, A.36235, A.36255, A.54202 (4 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47330 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.34382 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.45335, A.45336 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.43921 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.205 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Nauki Przyrodnicze : seria A / Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.29474, A.28783, A.29344, A.29343, A.28782, A.29532, A.29266, A.29342, A.28781, A.29533 (10 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.45936 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52314, A.56911, A.56908, A.56909, A.52313, A.56912, A.56910 (7 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59696 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58530 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.512 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51877 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.51876 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57008 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.50985 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52289, A.52288, A.52290 (3 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53578, A.53579 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.53504 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55091 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I.34659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57141, A.57142, A.57139, A.57143, A.57140 (5 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.49307 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej