Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(73)
IBUK Libra
(5)
Forma i typ
Książki
(69)
E-booki
(5)
Czasopisma
(4)
Dostępność
dostępne
(59)
tylko na miejscu
(28)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(49)
Dla pracowników AWF
(11)
Czytelnia
(28)
Autor
Mucha-Szajek Ewa
(4)
Dziedzic Ewa
(3)
Nowicka Teresa
(3)
Oparka Sylwia
(3)
Witkowski Czesław
(3)
Bednarczyk Paweł
(2)
Bosiacki Stefan
(2)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(2)
Dołowy Anna
(2)
Drogoń Witold
(2)
Grell Janusz
(2)
Milewska Mariola
(2)
Mrozowicz Kazimierz
(2)
Puciato Daniel
(2)
Sancewicz-Kliś Anna
(2)
Siwiński Wiesław
(2)
Siwiński Wiesław (1934- )
(2)
Szostak Daniel
(2)
Tauber Roman Dawid
(2)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(2)
Turkowski Marek
(2)
Włodarczyk Bogdan
(2)
Adamczyk Jakub
(1)
Alejziak Wiesław
(1)
Ananiew D. V
(1)
Bednarzak Justyna
(1)
Bernat Małgorzata
(1)
Biczysko Władysław
(1)
Bocho Witold
(1)
Borkowski Stanisław
(1)
Buslik Michał
(1)
Błądek Zenon
(1)
Cook Roy A
(1)
Dejtrowski Tomasz
(1)
Dienstbühl
(1)
Dąbrowska Barbara (ekonomia)
(1)
Dębski Lech Andrzej
(1)
Evans Nigel (1955- )
(1)
Godlewski Grzegorz
(1)
Gospodarek Jerzy
(1)
Górska Grażyna
(1)
Górska-Warsewicz Hanna
(1)
Halemba Piotr (1966- )
(1)
Hetnał Agnieszka
(1)
Hsu Cathy H. C
(1)
Huber Urszula
(1)
Hyski Marcin
(1)
Jagielska Monika
(1)
Jagielski Mariusz
(1)
Kaj Stanisław H
(1)
Kienzler Iwona
(1)
Kizielewicz Joanna
(1)
Klepacka Barbara
(1)
Knowles Tim
(1)
Kost Stanisław
(1)
Kowalczyk Józef (prawo)
(1)
Kozierkiewicz Roman (19..-2018)
(1)
Kozioł Leszek
(1)
Kubicki Marian
(1)
Kwiatkowski Wacław
(1)
Lewonowska-Banach Agnieszka
(1)
Makowska-Iskierka Marzena
(1)
Merski Janusz
(1)
Mikuta Beata
(1)
Nalazek Mirosław
(1)
Napierała Tomasz
(1)
Nowakowski Marian
(1)
Panasiuk Aleksander
(1)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(1)
Pawlicz Adam
(1)
Pląder Dorota
(1)
Pustoła Jacek
(1)
Sancewicz - Kliś Anna
(1)
Sawicka Beata (hotelarstwo)
(1)
Sidorkiewicz Marta
(1)
Skalska Teresa
(1)
Stasiak Andrzej (geografia)
(1)
Taschen Angelika
(1)
Tauber Dawid Roman
(1)
Taylor Lorraine L
(1)
Tańska-Hus Bożena
(1)
Tulibacki Tadeusz (1922-2015)
(1)
Walker John R. (1944- )
(1)
Walker Josielyn T
(1)
Willman Anna
(1)
Wojciechowska Jolanta
(1)
Wszendybył Ewa
(1)
Ziaja Waldemar W
(1)
Świątkowska Monika
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(25)
2000 - 2009
(43)
1990 - 1999
(5)
1970 - 1979
(4)
Kraj wydania
Polska
(72)
Wielka Brytania
(4)
Niemcy
(1)
Luksemburg
(1)
Stany Zjednoczone
(1)
Język
nieznany (xxx)
(42)
polski
(30)
angielski
(6)
Temat
Hotelarstwo
(69)
Turystyka
(41)
Gastronomia
(15)
Zarządzanie
(12)
Hotele
(10)
Europejski Fundusz Społeczny
(6)
Nauczyciele zawodu
(6)
Marketing
(4)
Polska
(4)
Rekreacja
(4)
Odpoczynek
(3)
Tourism
(3)
Agroturystyka
(2)
Biznes
(2)
Ekonomia
(2)
Gospodarka turystyczna
(2)
Integracja
(2)
Integracja gospodarcza
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Sport
(2)
Słownik
(2)
Słownik angielsko-polski
(2)
Słownik polsko-angielski
(2)
Unia Europejska
(2)
Alianse strategiczne (biznes)
(1)
Czas wolny
(1)
Ekoturystyka
(1)
Firma (nazwa)
(1)
Gastronomia turystyczna
(1)
Gastronomy
(1)
Globalizacja
(1)
Golf
(1)
Golfers
(1)
Gry na wolnym powietrzu
(1)
Higiena
(1)
Historia
(1)
Hospitality
(1)
Hotel industri
(1)
Hotele (budynki)
(1)
Internet
(1)
Język angielski
(1)
Kultura fizyczna
(1)
Marketing i zarządzanie
(1)
Marketing sportowy
(1)
Marketing usług
(1)
Niepełnosprawni
(1)
Organizacja i zarządzanie
(1)
Organizacje hotelarskie
(1)
Organizacje ratownicze
(1)
Podróże
(1)
Podręczniki
(1)
Praca
(1)
Rehabilitacja (med.)
(1)
Socjologia
(1)
Sport i turystyka
(1)
Szkolenie zawodowe
(1)
Słownik turystyczny pol.-ang. i ang.-pol
(1)
Tournaments
(1)
Usługi
(1)
Wczasy lecznicze
(1)
Współpraca transgraniczna
(1)
Wychowanie fizyczne
(1)
Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa (Łódź)
(1)
Zamki i pałace
(1)
Znaki towarowe
(1)
hotelarstwo
(1)
turystyka
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Praca zbiorowa
(2)
Słownik
(2)
Podręcznik akademicki
(1)
Podręczniki
(1)
78 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52599 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarządzanie finansami przedsiębiorstw. Wartość pieniądza w czasie. Sprawozdania finansowe, jako podstawa analizy finansowej. Planowanie finansowe. Analiza sprawozdań finansowych w działalności turystyczno-hotelarskiej i gastronomicznej. Gospodarowanie kapitałem obrotowym. System podatkowy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.37894, A.42521 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.50403 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Organizacja Usług Turystyczno-Hotelarskich)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.37560, A.37558, A.37559, A.54571 (4 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49022, A.49023 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49024, A.49026, A.49025 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.46615 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43021 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49199 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.47901 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53744 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.44036, A.43490, A.43489 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49314 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Skrypty Akademii Rolniczej we Wrocławiu, ISSN 0239-5762 ; nr 501)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40074 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48620 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.40075 (1 egz.)
Brak okładki
E-book
W koszyku
Forma i typ
Decyzje cenowe hoteli, podejmowane są w konkretnych warunkach pod wpływem różnych czynników. Błędne byłoby pominięcie przestrzeni geograficznej jako tej, w której zapadają decyzje gospodarcze, jak również tej, w której zmienia się natężenie czynników je determinujących. Potwierdzeniem powyższego jest obserwowany obecnie renesans badań nad lokalizacją działalności gospodarczej oraz rozwój nowych dyscyplin rozpatrujących procesy ekonomiczne w kontekście przestrzennym (ekonometria przestrzenna, geomarketing). Praca jest spojrzeniem na problem przestrzennego zróżnicowania cen usług hotelowych jako następstwa zmiennego w przestrzeni kształtowania się determinujących wskazane ceny czynników: popytu na usługi hotelowe, kosztów prowadzenia działalności hotelowej, poziomu konkurencji na rynku usług hotelowych, uwarunkowań prawnych podejmowania decyzji cenowych w hotelach oraz samego charakteru przestrzeni geograficznej. Praca ma charakter interdyscyplinarny, z pogranicza nauk: geografii społeczno-gospodarczej, ekonomii i nauk o zarządzaniu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Ogromna dynamika zmian w otoczeniu współczesnych przedsiębiorstw turystycznych, a także samorządu terytorialnego, konkurujących o ograniczone zasoby, stawia wiele wyzwań w wymiarze społecznym, ekonomicznym i technologicznym przed menedżerami podmiotów gospodarczych oraz administracją samorządową. Wyzwania te dotyczą przede wszystkim konieczności poszukiwania skutecznych sposobów dotarcia do coraz bardziej wymagających klientów (turystów), utrzymywania i wzbogacania relacji z nimi, tworzenia ofert odpowiadających ich oczekiwaniom. Stanowi to cel marketingowego zarządzania przedsiębiorstwami turystycznymi i jednostkami samorządu terytorialnego (gminami i regionami będącymi rynkami docelowymi określonych grup turystów). W budowaniu dobrych relacji z turystami oraz z innymi grupami interesariuszy (w przypadku gmin i regionów turystycznych) wykorzystywane są coraz bardziej nowoczesne technologie informacyjne, kreatywne i nowatorskie narzędzia oddziaływania na rynki docelowe w turystyce, elementy koncepcji społecznej odpowiedzialności organizacji i prospołecznych oraz proekologicznych zachowań podmiotów rynku turystycznego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Publikacja jest dziesiątym tomem w serii „Warsztaty z Geografii Turyzmu” wydawanej przez Wydział Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego. Zawiera teksty z zakresu trzech działów wiedzy: krajobrazu, krajoznawstwa i turystyki. Lektura tych prac uzmysławia wielość relacji, jakie zachodzą między wymienionymi dziedzinami - zarówno w obszarze poznawczym, dydaktycznym, jak i badawczym. Duża część artykułów zaprezentowanych w tej monografii (z działów: krajobraz i krajoznawstwo) została przygotowana na VII Kongres Krajoznawstwa Polskiego, który miał się odbyć w 2020 roku w Łodzi, ale z powodu pandemii wywołanej koronawirusem został przeniesiony na rok 2022. Opublikowane tutaj prace stanowią więc jedną z form upamiętnienia tego wydarzenia.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
Oddajemy do rąk Państwa kolejny numer naszego czasopisma. Tym razem prezentujemy artykuły mocno zróżnicowane tematycznie, reprezentujące bardzo różne dziedziny współczesnych nauk o zarządzaniu. Poszczególne opracowania różnią się nie tylko tematyką badawczą, ale i zastosowaną koncepcją badań. W pierwszym rzędzie zwracamy uwagę na publikacje oparte na badaniach empirycznych, które dominują w tym numerze naszego periodyku. Obejmują one rozpoznanie tak różnych zagadnień, jak wpływ klastrów na rozwój przedsiębiorczości w województwie lubelskim (M. Ginter), sposób wyboru miejsc zakupów przez konsumentów (S. Urban, M. Michałowska), wpływ kryzysu na hotelarstwo w Europie i w Polsce (K. Szydłowska), analiza czynników wpływających na realizację funkcji personalnej (W. Szumowski) oraz sposób wypełniania funkcji właściciela w spółkach Skarbu Państwa (I. Postuła). Ważne z punktu widzenia polityki redakcji są artykuły poświęcone kwestiom metodycznym. Wobec generalnego deficytu tego typu opracowań w krajowych naukach o zarządzaniu publikacje rozwijające koncepcje i metody badawcze uważamy za cenne. Do tego nurtu wśród prezentowanych w czasopiśmie należą artykuły dotyczące metod badania wpływu nazw marek na zachowania nabywców (A. Krycia-Chomińska), sposobów pomiaru kultury organizacyjnej na potrzeby zarządzania talentami (T. Ingram) oraz metod statystycznej analizy dystrybucji dochodów (I. Blagun, L. Dmytryshyn). Za wartościowe uważamy też artykuły poglądowe, rozwijające i porządkujące wiedzę na temat możliwości implementowania tak ważnych koncepcji dla współczesnego zarządzania, jak monitoring i coaching (J. Mróz), zarządzanie projektami (A. Marciszewska) czy programy ograniczania stresu pracowników (D. Molek-Winiarska).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Zamieszczone w zeszycie artykuły, które są efektem prac naukowych prowadzonych w ramach badań podstawowych i wdrożeniowych w różnych ośrodkach akademickich, zawierają wiele ciekawych poznawczo oraz aplikacyjnie informacji. W zgromadzonych tu publikacjach Czytelnik może znaleźć sporo oryginalnych ujęć teoretycznych dotyczących prawnych aspektów promocji zatrudnienia osób bezrobotnych, metod poradnictwa zawodowego i pośrednictwa pracy, zasad i przepisów prawnych ochrony własności intelektualnej oraz kierunków rozwoju edukacji w zakresie ergonomii i ochrony środowiska w sektorze turystycznym i energetycznym. Głównym celem tej publikacji jest zebranie wybranych, ważniejszych elementów, które decydują o efektywnym i kreatywnym zarządzaniu zasobami materialnymi i niematerialnymi w przedsiębiorstwie. Zeszyt ten może posłużyć jako skrótowy, lecz pełen wnikliwych spostrzeżeń podręcznik i przewodnik po zagadnieniach produktywności, ergonomii oraz ochrony pracy. Problematyka zawarta w artykułach ergonomicznych została zaprezentowana na II Międzynarodowym Kongresie Ergonomii w Poznaniu w 2015 roku, zorganizowanym przez Polskie Towarzystwo Ergonomiczne i Politechnikę Poznańską. Teksty te są rezultatem prac naukowych prowadzonych w ramach badań podstawowych i wdrożeniowych, jak również stanowią pokłosie ożywionej dyskusji odbywającej się w trakcie obrad Kongresu, prezentując wiele interesujących informacji. (...)
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej