Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(3)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(3)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(3)
Autor
Cendrowski Zbigniew
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Hübner-Woźniak Elżbieta (1946-2015)
(1)
Krauss Hanna
(1)
Rakiel-Czarnecka Walentyna
(1)
Staszewska-Kwak Anna
(1)
Woś Halina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Dieta
(2)
Zdrowie
(2)
Ciąża
(1)
Dzieci
(1)
Dziecko
(1)
Medycyna prenatalna
(1)
Odżywianie
(1)
Odżywianie w ciąży
(1)
Otyłość
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Promocja zrowia
(1)
Wiedza o zdrowiu
(1)
Wychowanie fizyczne
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywienie
(1)
Żywienie niemowląt
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Żywienie dzieci / Halina Woś, Anna Staszewska-Kwak. - Wyd. I - 5 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2015. - 136 stron : ilustracje ; 21 cm.
(Centrum Zdrowia Dziecka Poleca)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57070, A.57069, A.57068, A.57071, A.57072 (5 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57979 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56648, A.51939 (2 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej