Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(5)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(5)
E-booki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(3)
Czytelnia
(3)
Autor
Włodarek Dariusz
(2)
Abramowska Barbara Ewa
(1)
Boniecka Iwona
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Chomiuk Tomasz
(1)
DiMenna Ann
(1)
Głąbska Dominika
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jeznach-Steinhagen Anna
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
LaMantia Jean (1967- )
(1)
Lange Ewa
(1)
Mamcarz Artur (1958- )
(1)
Małgorzewicz Sylwia Agnieszka
(1)
Milewska Magdalena
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Opalińska Dorota (pedagogika)
(1)
Perenc Lidia
(1)
Przybyła Beata
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Szumacher Ewa
(1)
Wernio Edyta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(6)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Chorzy
(1)
Temat
Dietetyka
(2)
Dietoterapia
(2)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Gimnastyka lecznicza
(1)
Obrzęk chłonny
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Seniorzy
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Elektrodiagnostyka
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Fizjoterapia
(1)
Gimnastyka lecznicza
(1)
Medycyna
(1)
Nauki medyczne
(1)
Nauki o zdrowiu
(1)
Niepełnosprawni umysłowo
(1)
Obrzęk chłonny
(1)
Odżywianie
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Osoby z niepełnosprawnością intelektualną
(1)
Seniorzy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Zdrowie
(1)
Żywienie
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.56691 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59121 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58813 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.59093 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55820 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53351 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób. Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki. Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: • Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, • Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami • Metody leczenia otyłości • Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych. Autorami rozdziałów są wybitni specjaliści w swoich dziedzinach.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej