Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(14)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(13)
Czasopisma
(1)
E-booki
(1)
Dostępność
dostępne
(12)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(11)
Dla pracowników AWF
(2)
Czytelnia
(2)
Autor
Charzewska Jadwiga
(2)
Mazur Artur
(2)
Binkowska-Bury Monika
(1)
Buśko Krzysztof
(1)
Czeczelewski Jan
(1)
Czeczelewski Jan. uwarunkowania i wzajemne związki
(1)
Hübner-Woźniak Elżbieta (1946-2015)
(1)
Januszewicz Paweł
(1)
Jarosz Agnieszka
(1)
Kanclerz Anna
(1)
Krauss Hanna
(1)
Maciąg-Tymecka Iwona
(1)
Resiak Małgorzata
(1)
Socha Jerzy
(1)
Sokołowski Marek
(1)
Staszewska-Kwak Anna
(1)
Suchcicka Alicja
(1)
Szczepanowska Ewa
(1)
Teachman Bethany
(1)
Witkowska Sabina
(1)
Więch Paweł
(1)
Woś Halina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(8)
2000 - 2009
(6)
1980 - 1989
(1)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(8)
nieznany (xxx)
(7)
Temat
Odżywianie
(10)
Dziecko
(5)
Zdrowie
(4)
Dzieci
(3)
Żywienie
(3)
Choroby metaboliczne i zaburzenia odżywiania
(2)
Młodzież
(2)
Otyłość
(2)
Promocja zdrowia
(2)
Anoreksja
(1)
Antropometria
(1)
Biała Podlaska (woj. lubelskie ; okręg)
(1)
Bulimia
(1)
Choroby narządów ruchu
(1)
Choroby układu nerwowego
(1)
Ciało
(1)
Ciąża
(1)
Diabetes
(1)
Diabetologia
(1)
Dieta
(1)
Dzieci w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko z zespołem Downa
(1)
Endocrinology
(1)
Endokrynologia
(1)
Endokrynologia dziecięca
(1)
Fizjoterapia dziecieca
(1)
Medycyna prenatalna
(1)
Metabolizm
(1)
Metody fizykoterapeutyczne
(1)
Monografie i Opracowania
(1)
Niedożywienie
(1)
Niepełnosprawni
(1)
Odżywianie w ciąży
(1)
Pediatria
(1)
Porażenie mózgowe dziecięce
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Promocja zrowia
(1)
Psychologia
(1)
Rehabilitacja
(1)
Rozwój fizyczny
(1)
Rozwój somatyczny dzieci
(1)
Sport
(1)
Woda
(1)
Wydolność fizyczna
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Zaburzenia metabolizmu u dzieci
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zaburzenia psychomotoryczne
(1)
Zaburzenia sprawności motorycznych
(1)
Zaburzenia zachowań żywieniowych u dzieci
(1)
Zaburzenia zachowań żywieniowych u nastolatków
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Żywienie niemowląt
(1)
Gatunek
Czasopisma [Typ publikacji]
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.44695 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie dzieci / Halina Woś, Anna Staszewska-Kwak. - Wyd. I - 5 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2015. - 136 stron : ilustracje ; 21 cm.
(Centrum Zdrowia Dziecka Poleca)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57070, A.57069, A.57068, A.57071, A.57072 (5 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.27359 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Cele pracy: określenie trendu występowania nadwagi i otyłości u dzieci szkolnych w latach 1998-2008. Wykazanie zależności między otyłością dzieci szkolnych a wybranymi czynikami biologicznymi w latch 1998-2008. Ustalenie wpływu wybranych czynników socjalnych na ryzyko rozwoju otyłości u dzieci szkolnych w latach 1998-2008.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43695 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.53938 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48885 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.54524 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.47509 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.51940 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.45650 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49710 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56648, A.51939 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56469, A.56471, A.56470 (3 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwartalnik
T. 13, nr 1 (2007)-.
Zawartość zasobu Czasopisma C.1433 Czytelnia Ogólna
2007, 13 nr 3
2008, 14 nr 3
2009, 15 nr 3
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43395 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48970 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej