Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(8)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(8)
E-booki
(2)
Dostępność
dostępne
(7)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Dla pracowników AWF
(1)
Czytelnia
(1)
Czytelnia - po rezerwacji
(6)
Autor
Milicerowa Halina (1907-1995)
(2)
Andrzejewska Barbara (wychowanie fizyczne)
(1)
Jaworski Jerzy Stanisław
(1)
Krauss Hanna
(1)
Lewandowska Marta (lekarz)
(1)
Lutosławska Grażyna
(1)
Murawska-Ciałowicz Eugenia
(1)
Osiński Wiesław
(1)
Piechaczek Henryk (1939?-2015)
(1)
Sempolska Katarzyna
(1)
Skiba Romuald
(1)
Skibińska Anna (1911-1990)
(1)
Stupnicki Romuald
(1)
Tara Sylvia
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Żołnowska Marlena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(2)
1980 - 1989
(1)
1970 - 1979
(3)
Kraj wydania
Polska
(10)
Język
polski
(9)
nieznany (xxx)
(1)
Temat
Tkanka tłuszczowa
(6)
Antropologia
(2)
Antropometria
(2)
Kobieta
(2)
Sportowcy
(2)
Adipose tissue
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Anthropology of adipose tissue measurement
(1)
Anthropometry
(1)
Anthropometry measurement of body fat
(1)
Biochemia
(1)
Elektrolity
(1)
Fat burning
(1)
Fat tissue
(1)
Fizjologia
(1)
Gospodarka wodno-mineralna
(1)
Homocysteina
(1)
Hormony
(1)
Nutrition
(1)
Obniżenie masy ciała
(1)
Odżywianie
(1)
Physical activity
(1)
Physical effort
(1)
Spalanie tkanki tłuszczowej
(1)
Sport
(1)
Sportsmen body fat testing
(1)
Trening zdrowotny
(1)
Tłuszcz (fizjologia)
(1)
Weight loss
(1)
Wydolność fizyczna
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Gatunek
Praca doktorska
(6)
10 wyników Filtruj
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.153 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.262 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.56300 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.197 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.747 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Studia i Monografie Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, ISSN 0239-6009 ; nr 104)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49743 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.724 (1 egz.)
Brak okładki
Rękopis
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.405 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Książka oparta na badaniach naukowych najnowszej światowej wiedzy, pomoże przygotować racjonalne i skuteczne programy redukcji nadmiernej masy ciała łączące dietoterapię z właściwie dobranymi ćwiczeniami fizycznymi w zależności od indywidualnych potrzeb i możliwości oraz stanu zdrowia i wieku ćwiczących. W publikacji omówiono: - różne aspekty nadwagi i otyłości, - programowanie i rejestrowanie wydatku energetycznego oraz deficytuenergii, - zalecenia dotyczące programu ćwiczeń u osób z nadwagą i otyłością, - wstępną kwalifikację i etapy programu ćwiczeń, - znaczenia treningu aerobowego oraz oporowego w redukcji masy ciała. Książka powstała z myślą o fizjoterapeutach, trenerach personalnych. Będzie również interesująca dla studentów kierunków: dietetyka, fizjoterapia, wychowanie fizyczne, pielęgniarstwo, zdrowie publiczne czy turystyka i rekreacja.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej