Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(29)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(26)
Czasopisma
(3)
E-booki
(3)
Dostępność
dostępne
(25)
tylko na miejscu
(6)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(23)
Dla pracowników AWF
(3)
Czytelnia
(6)
Czytelnia - po rezerwacji
(1)
Autor
Jarosz Mirosław
(4)
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Respondek Wioleta
(3)
Rychlik Ewa
(3)
Wolnicka Katarzyna
(3)
Celejowa Irena (1917- )
(2)
Gajda Robert (żywienie)
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Ostrowska Lucyna
(2)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bogusz-Kaliś Wioletta
(1)
Brodniewicz Aleksander (1904-1986)
(1)
Broniecka Anna
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina (1919?-2015)
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Ciok Janusz
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dawidowicz Aleksander (1919-1997)
(1)
Dąbrowska Karolina
(1)
Fitzgerald Matt
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gruszczyńska Anna (poradnictwo)
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Kuczek Grażyna
(1)
Kłosiewicz-Latoszek Longina
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Mazur Artur
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Radzik Jacek
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Sajór Iwona
(1)
Stolarz Aneta
(1)
Stoś Katarzyna
(1)
Wajszczyk Bożena
(1)
Wierzejewska Regina
(1)
Yúfera-Leitch Margaret
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Żywina Joanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(18)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(2)
1970 - 1979
(1)
1960 - 1969
(1)
Kraj wydania
Polska
(30)
nieznany (1ol)
(1)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(28)
angielski
(2)
nieznany (xxx)
(1)
Temat
Dietetyka
(22)
Żywienie
(21)
Odżywianie
(12)
Promocja zdrowia
(12)
Zdrowie
(8)
Dieta
(6)
Fizjologia
(6)
Medycyna
(6)
Fizjologia żywienia
(5)
Sport
(5)
Sportowcy
(5)
Suplementy diety
(5)
Otyłość
(4)
Psychologia
(4)
Dietetyka
(3)
Dietetics
(3)
Dietetyka sportowa
(3)
Fizjologia żywienia w sporcie
(3)
Nadwaga
(3)
Odchudzanie
(3)
Fizjologia żywienia
(2)
Chorzy
(2)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Osoby w wieku podeszłym
(2)
Planowanie jadłospisu
(2)
Seniorzy
(2)
Wartość odżywcza
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Żywność
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta
(1)
Leczenie dietą
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Żywienie
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Civilization diseases
(1)
Cukrzyca
(1)
Dieta wegetariańska
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Dna moczanowa
(1)
Dziecko
(1)
Epidemiologia żywieniowa
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie dietą
(1)
Medicine
(1)
Metabolism
(1)
Metabolizm
(1)
Miażdżyca
(1)
Nauki o żywieniu
(1)
Niedożywienie
(1)
Nursing
(1)
Nutrition
(1)
Odżywki
(1)
Potrzeby pokarmowe
(1)
Samoakceptacja
(1)
Samoocena
(1)
Sport wytrzymałościowy
(1)
Starzenie się
(1)
Stomia
(1)
Weganizm
(1)
Wegetarianizm
(1)
Żywienie chorych
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Poradniki
(2)
Czasopisma medyczne
(1)
Praca doktorska
(1)
32 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Super laska / Anna Gruszczyńska. - Wydanie I. - Kraków : Wydawnictwo Sine Qua Non, 2018. - 218, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55069 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55029 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.57008, A.57009, A.57010, A.57011 (4 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.50985 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55820 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52314, A.56911, A.56908, A.56909, A.52313, A.56912, A.56910 (7 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Dwumiesięcznik
Nr 1 (wrzesień 2015)-.
Zawartość zasobu Czasopisma C.1523 Czytelnia Ogólna
2021, nr 33-38
2022, nr 39-43
2023, nr 45-50
Ostatnio wpłynęły zeszyty:
Czytelnia Ogólna: 2022 nr 1 (39), nr 2 (40), nr 3 (41), nr 4 (42), nr 5 (43), 2023 nr 1 (45), nr 2 (46), nr 3 (47), nr 4 (48), nr 5 (49), nr 6 (50)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.57441 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.51023 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59696 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57442 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.46398 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.54933 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55091 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I.34659 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58530 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wy¬działów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjal¬ności.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej