Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(26)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(23)
Czasopisma
(3)
E-booki
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(21)
tylko na miejscu
(8)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(19)
Dla pracowników AWF
(2)
Czytelnia
(8)
Autor
Mucha-Szajek Ewa
(4)
Dominik Piotr
(2)
Siwiński Wiesław
(2)
Siwiński Wiesław (1934- )
(2)
Tauber Roman Dawid
(2)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(2)
Adamowicz Piotr
(1)
Ananiew D. V
(1)
Biczysko Władysław
(1)
Bubnicki Rafał
(1)
Buczkowska-Gołąbek Karolina
(1)
Dienstbühl
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Granecka Bożena
(1)
Górska Grażyna
(1)
Jędrysiak Tadeusz (1947- )
(1)
Kaj Stanisław H
(1)
Kienzler Iwona
(1)
Klementowski Kazimierz
(1)
Knowles Tim
(1)
Kociszewski Piotr (1987- )
(1)
Kwiatkowski Wacław
(1)
Makowska-Iskierka Marzena
(1)
Milewska Mariola
(1)
Orłowski Dominik
(1)
Prączko Anna
(1)
Stasiak Andrzej (geografia)
(1)
Tauber Dawid Roman
(1)
Walewska Danuta
(1)
Wojciechowska Jolanta
(1)
Woźniczko Magdalena
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(2)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(27)
Luksemburg
(1)
Język
nieznany (xxx)
(17)
polski
(10)
angielski
(1)
Temat
Gastronomia
(22)
Turystyka
(18)
Hotelarstwo
(16)
Europejski Fundusz Społeczny
(6)
Nauczyciele zawodu
(6)
Odpoczynek
(3)
Tourism
(3)
Hotele
(2)
Rekreacja
(2)
Turystyka i gastronomia
(2)
Turystyka kulinarna
(2)
Żywność
(2)
Gastronomia
(1)
Historia turystyki
(1)
Turystyka
(1)
Turystyka kulinarna
(1)
Czas wolny
(1)
Doliny
(1)
Dziedzictwo kulturowe
(1)
Gastronomia turystyczna
(1)
Gastronomy
(1)
Higiena
(1)
History
(1)
Hospitality
(1)
Konsumenci
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kulinaria a turystyka
(1)
Kultura fizyczna
(1)
Lista produktów tradycyjnych
(1)
Lubuski Szlak Wina i Miodu
(1)
Marketing regionalny
(1)
Marketing turystyczny
(1)
Marketing usług
(1)
Muzea
(1)
Odżywianie
(1)
Podręczniki akademickie
(1)
Praca
(1)
Produkt regionalny
(1)
Produkty regionalne
(1)
Produkty tradycyjne
(1)
Region turystyczny
(1)
Sport i turystyka
(1)
Unia Europejska
(1)
Wychowanie fizyczne
(1)
Wydawnictwa Wyższych Uczelni
(1)
Zatrucia pokarmowe
(1)
turystyka
(1)
Żywienie
(1)
Temat: miejsce
Barycz (rzeka)
(1)
Europa
(1)
Województwo podlaskie (1999- )
(1)
Gatunek
Case study (studium przypadku)
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Słownik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
28 wyników Filtruj
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Rocz.
Nr 1 (1999)-.
Zawartość zasobu Czasopisma C.1436 Czytelnia Ogólna
2013, nr 14
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwart.
2003, nr 1 (maj)-.
Zawartość zasobu Czasopisma C.1364 Czytelnia Ogólna
2003, nr 2(wrzes.)-3(grudz.)
2004, nr 4(marz.)-7(grudz.)
2005, nr 8(marz.)-10(listop.)
2006, nr 11(stycz.)-13(wrzes.)
2007, nr 14(marz.)-16(grudz.)
2008, nr 18(czerw.)
2009, nr 21(marz.)-22/23 (wrzes.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.36133 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.36206 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ogólne wiadomości o żywieniu. Kalorymetria. Składniki pokarmowe i normy ich spożycia. Normy żywienia i wyżywienia. Zasady planowania i oceny jadłospisów. Podstawy dietetyki. Żywienie wybranych grup ludności. Charakterystyka dwunastu grup produktów spożywczych. Zatrucia pokarmowe. Gastronomia w hotelach. Wizerunek zawodowy kelnera. Zasady obsługi stosowane w zakładach gastronomicznych. Obsługa na piętrze. Wybrane zagadnienia z zasad serwowania. Charakterystyka bankietów organizowanych przez gastronomię hotelową. Charakterystyka konsumentów. Zasady serwowania deserów. Zasady serwowania kuchni polskiej i obcych narodów. Systemy rozliczeń kelnerskich. Bezpieczeństwo i higiena pracy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.46479 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59528 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.41317, A.41318 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.50586 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.50585 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.36487 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49018, A.49019 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zarządzanie finansami przedsiębiorstw. Wartość pieniądza w czasie. Sprawozdania finansowe, jako podstawa analizy finansowej. Planowanie finansowe. Analiza sprawozdań finansowych w działalności turystyczno-hotelarskiej i gastronomicznej. Gospodarowanie kapitałem obrotowym. System podatkowy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.37894, A.42521 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49022, A.49023 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49024, A.49026, A.49025 (3 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.44036, A.43490, A.43489 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49314 (1 egz.)
Brak okładki
E-book
W koszyku
Forma i typ
Gatunek
W niniejszym numerze czasopisma zamieszczono cztery artykuły naukowe oraz jedną informację o książce. Pierwszy artykuł przedstawia częstotliwość i preferencje spożycia przez mających 19-50 lat mieszkańców województwa dolnośląskiego mrożonych deserów jako funkcjonalnej żywności probiotycznej. Stwierdzono, że respondenci preferują naturalną żywność probiotyczną, mają podstawową wiedzę o probiotykach, lubią spożywać lody, ale ich wiedza na temat tych lodów, mających cenne walory prozdrowotne, nie jest zadowalająca. Kolejne opracowanie dotyczy wykorzystania testu chi-kwadrat w badaniach preferencji żywieniowych konsumentów. Zamierzeniem jest, aby w podobny sposób przybliżyć praktyczne zastosowanie innych metod statystycznych.(…)
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Publikacja jest dziesiątym tomem w serii „Warsztaty z Geografii Turyzmu” wydawanej przez Wydział Nauk Geograficznych Uniwersytetu Łódzkiego. Zawiera teksty z zakresu trzech działów wiedzy: krajobrazu, krajoznawstwa i turystyki. Lektura tych prac uzmysławia wielość relacji, jakie zachodzą między wymienionymi dziedzinami - zarówno w obszarze poznawczym, dydaktycznym, jak i badawczym. Duża część artykułów zaprezentowanych w tej monografii (z działów: krajobraz i krajoznawstwo) została przygotowana na VII Kongres Krajoznawstwa Polskiego, który miał się odbyć w 2020 roku w Łodzi, ale z powodu pandemii wywołanej koronawirusem został przeniesiony na rok 2022. Opublikowane tutaj prace stanowią więc jedną z form upamiętnienia tego wydarzenia.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej