Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(21)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(19)
Czasopisma
(2)
E-booki
(2)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(21)
tylko na miejscu
(8)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(17)
Dla pracowników AWF
(4)
Czytelnia
(8)
Autor
Kotler Philip (1931- )
(5)
Mruk Henryk
(5)
Keller Kevin Lane (1956- )
(4)
Pilarczyk Bogna (1948- )
(4)
Zawiślak Marek
(4)
Środa Jacek
(4)
Adamczyk Józef
(1)
Armstrong Gary
(1)
Blokus Wiesława
(1)
Chudoba Tadeusz (1932-2010)
(1)
Chwałek Jacek (1953- )
(1)
Chyrek Henryk
(1)
Cyr Donald G
(1)
Doliński Dariusz
(1)
Falkowski Andrzej
(1)
Falkowski Andrzej (1953- )
(1)
Garbarski Lechosław
(1)
Gocłowska Sylwia
(1)
Gray Douglas A
(1)
Jeznach Maria
(1)
Kaczmarek Mirosława
(1)
Kasperec Stanisław
(1)
Kruczek Zygmunt
(1)
Lambin Jean-Jacques
(1)
Mulak M
(1)
Pilarczyk Bogna
(1)
Piotrowski Jan Paweł (1950- )
(1)
Piątkowska Monika (1980- )
(1)
Schwalbe Heinz (1927- )
(1)
Skworz Andrzej (1963- )
(1)
Sojkin Bogdan (1951- )
(1)
Strzyżewska-Kamińska Marianna
(1)
Sławińska Maria
(1)
Traczyk Marek (1961- )
(1)
Tyszka Tadeusz
(1)
Walas Bartłomiej
(1)
Walasek Jerzy
(1)
White Roderick
(1)
Wieja Magdalena
(1)
Wąsik Dorota (tłumacz)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(22)
nieznany (0ol)
(1)
Język
polski
(17)
nieznany (xxx)
(5)
Temat
Reklama
(17)
Marketing
(16)
Ekonomia
(6)
Public relations
(5)
Zarządzanie
(4)
Reklama
(3)
Marketing turystyczny
(3)
Turystyka
(3)
Advertisement
(2)
Sponsoring
(2)
Sport
(2)
Usługi turystyczne
(2)
Marketing
(1)
Marketing turystyczny
(1)
Prawo
(1)
Psychologia
(1)
Psychologia kognitywna
(1)
Turystyka
(1)
Biura podróży
(1)
Dziennikarstwo
(1)
Handel
(1)
Imprezy sportowe
(1)
Imprezy turystyczne
(1)
Informacja turystyczna
(1)
Informacja w turystyce
(1)
Journalism
(1)
Konsumenci
(1)
Marketing internetowy
(1)
Marketing strategiczny
(1)
Mass media
(1)
Media
(1)
Organizacja i zarządzanie
(1)
Organizacja imprez sportowych
(1)
Polityka turystyczna
(1)
Promocja
(1)
Promocja turystyki
(1)
Przedsiębiorstwa małe i średnie
(1)
Przedsiębiorstwo
(1)
Psychologia ekonomiczna
(1)
Psychologia kognitywna
(1)
Psychologia reklamy
(1)
Sociology
(1)
Socjologia
(1)
Turystyka biznesowa
(1)
Zarządzanie sportem
(1)
Żywność
(1)
Żywność dla dzieci
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(2)
Czasopisma polskie
(1)
23 wyniki Filtruj
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Miesięcznik, 2001-2019
Wcześniejsza częstotliwość: Dwumiesięcznik, 1998-2000, Kwartalnik, 1997, Miesięcznik, 1996
1996, nr 1 (styczeń)-.
Tytuł dodatku: Katalog
Zawartość zasobu Czasopisma C.1412 Czytelnia Ogólna
2012, nr 1-12
2013, nr 1-12
2014, nr 1-12
2015, nr 1-12
2016, nr 1-12
2017, nr 1-12
2018, nr 1-12
2019, nr 1(251)-11(261)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52961 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52963, A.52964 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.52962 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52959 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.52960 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.35390 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47456 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.34949 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.28511, A.28512, A.28510 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58919 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.54390, A.42656, A.54391, A.43006, A.43038 (5 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42655 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40108, A.40111, A.40109, A.40106, A.40107, A.40110, A.40103, A.40105 (8 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48621 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.40104 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58429, A.58430 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, ISSN 1689-7374 ; 197)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.50016, A.54995 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy marketingu żywności / red. Maria Jeznach. - Warszawa : Wydaw. SGGW, 2007. - 176, [1] s. : il. ; 24 cm.
Czytelnia: II.48839 Higiena
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.48839 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40663, A.54171 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.39254 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58278 (1 egz.)
Czasopismo
W koszyku
Miesięcznik
1996, nr 1 = 1 (15 luty)-.
Tytuł dodatku: Historia Prasy Polskiej
Tytuł dodatku: Magazyn Ekstra
Tytuł dodatku: Konferencja Prasowa
Tytuł dodatku: Top Marka
Tytuł dodatku: Press CD
Tytuł dodatku: Grand Press
Zawartość zasobu Czasopisma B.s.
2013, nr 4-12
2014, nr 3-12
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52624 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59503 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55060 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Kraj pochodzenia produktu należy obok jakości i ceny do najważniejszych kryteriów wyboru przy podejmowaniu przez konsumenta decyzji zakupowych artykułów spożywczych, a w kontekście negatywnych skutków pandemii COVID-19 kupowanie żywności made in Poland zyskuje na znaczeniu, stając się praktycznym działaniem na rzecz wspierania rodzimych producentów. W monografii usystematyzowano stan wiedzy na temat zjawiska patriotyzmu konsumenckiego oraz zidentyfikowano postawy i czynniki determinujące nabywanie przez konsumentów polskich produktów żywnościowych. Ponadto na podstawie wyników badań empirycznych dokonano typologii konsumentów z trzech generacji wiekowych – X, Y i Z – w kontekście postaw wobec tych produktów, a zwłaszcza triady ich cech, tj. pochodzenia, ceny i jakości. W konsekwencji stwierdzono występowanie znaczących różnic międzypokoleniowych i odmienne, nie zawsze pozytywne podejście do zakupu polskiej żywności.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Celem przygotowanego podręcznika jest zaprezentowanie najważniejszych zasad oraz technik marketingowych służących zwiększaniu skuteczności działania przedsiębiorstwa na rynku. Przesądziło to o treści podręcznika, w którym definiowane koncepcje, strategie oraz trendy zostały zilustrowane wieloma przykładami praktycznymi. Ich zadaniem jest ułatwienie rozumienia zasad marketingu, a zarazem pobudzenie do kreowania własnych rozwiązań. W naszym przekonaniu zawarte w podręczniku treści mogą być użyteczne zarówno dla studentów uczelni ekonomicznych, także technicznych, humanistycznych i artystycznych, jak i dla osób działających w praktyce, czyli pracowników przedsiębiorstw oraz instytucji. Rozdział pierwszy prezentuje istotę oraz genezę marketingu, a także marketing jako koncepcję zarządzania przedsiębiorstwem, wskazując również na kierunki rozwoju. W rozdziale drugim przedstawiono odrębności marketingu w odniesieniu do podstawowych rynków, a mianowicie rynku dóbr konsumpcyjnych, rynku instytucjonalnego, sektora usług i organizacji non profit. Rozdział trzeci zawiera rozważania na temat procesu tworzenia i wdrażania strategii marketingowych, jest wzbogacony klasyfikacją i oceną różnych typów strategii. Kontynuacja tej problematyki, odniesiona do strategii konkurowania oraz budowania przewagi konkurencyjnej z uwzględnieniem modelu M. Portera, stanowi treść rozdziału czwartego. Istotą marketingowego zarządzania przedsiębiorstwem jest wiedza na temat zachowań konsumentów oraz segmentów rynkowych. W rozdziale piątym scharakteryzowano zachowania konsumentów, omówiono proces decyzyjny na różnych rynkach, krytycznie opisano trendy zachowań konsumentów, a także odwołano się do ekonomii behawioralnej i wyników badań neuromarketingowych. W rozdziale szóstym przedstawiono istotę oraz kryteria segmentacji, a także ich znaczenie w pozycjonowaniu produktów i marek. Rozdział siódmy poświęcono omówieniu metod badania potrzeb oraz zachowań konsumentów. Wiedząc, że konsumenci są w centrum zainteresowania marketingowego przedsiębiorstwa, przybliżono sposoby pozyskiwania informacji oraz metody badań ilościowych i jakościowych. W rozdziale ósmym zaprezentowano zagadnienia związane z produktem, cyklem jego życia, zarządzaniem portfelem produktów, zadaniami menedżera produktu, strategią wprowadzania nowego produktu na rynek oraz strategią opakowania. Rozdział dziewiąty skupia uwagę Czytelnika na sposobach budowania pozycji marki oraz zarządzania wizerunkiem przedsiębiorstwa. W rozdziale dziesiątym opisano strategie cenowe, wskazując na znaczenie wartości w procesie budowania oferty przedsiębiorstwa. Kolejny, jedenasty rozdział zawiera rozważania na temat zarządzania dystrybucją. Obok treści związanych ze strategią dystrybucji pokazano trendy, które są obserwowane w tym obszarze. Rozdziały dwunasty i trzynasty przedstawiają sposoby i formy komunikacji. W pierwszym z nich skoncentrowano się na wyjaśnieniu form i narzędzi komunikacji masowej, a w drugim przedstawiono sposoby komunikacji bezpośredniej. Podstawą działań operacyjnych przedsiębiorstwa jest z reguły plan marketingowy. Rozdział czternasty zawiera omówienie procedury, etapów oraz struktury planu marketingowego w przedsiębiorstwie. W rozdziale końcowym, piętnastym, wskazano na istotę i znaczenie kontroli działalności marketingowej ze szczególnym uwzględnieniem pomiaru wyników i audytu marketingowego oraz organizacyjnych aspektów kontroli marketingu. Wychodząc z założenia, że przygotowany podręcznik ma służyć zdobywaniu wiedzy z zakresu marketingu oraz umiejętności jej praktycznego wykorzystania, na końcu każdego z rozdziałów zawarto pytania oraz zadania do samodzielnego rozwiązania. Duża część proponowanych zadań może być wykonywana w zespołach, co ma służyć zdobywaniu kwalifikacji w zakresie pracy grupowej.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej