Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(22)
IBUK Libra
(6)
Forma i typ
Książki
(18)
E-booki
(6)
Czasopisma
(4)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(19)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(14)
Dla pracowników AWF
(6)
Czytelnia
(3)
Autor
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Grzymisławski Marian
(2)
Jarosz Mirosław
(2)
Nazar Krystyna (1939-2014)
(2)
Pankiewicz Urszula
(2)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Baska Alicja
(1)
Bazaliński Dariusz
(1)
Bańkowski Edward (1942- )
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Broda Ewa
(1)
Brzozowski Arkadiusz (medycyna)
(1)
Budzeń Małgorzata
(1)
Bugajski Andrzej
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Chlubek Dariusz (1964- )
(1)
Chomiuk Tomasz
(1)
Cybulska Barbara (1939- )
(1)
Danowski Szymon
(1)
Depko Andrzej (1962- )
(1)
Doniak Magdalena
(1)
Dziak Artur (1933- )
(1)
Ferrier Denise R
(1)
Fornal-Pawłowska Małgorzata
(1)
Fuhrman Joel (1953- )
(1)
Furmaga Barbara
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Godlewski Andrzej
(1)
Gortat Mateusz
(1)
Gryczyński Maciej
(1)
Gwóźdź Bolesław (1928-2005)
(1)
Góral Małgorzata
(1)
Górna Małgorzata
(1)
Gęska Olga
(1)
Hübner-Woźniak Elżbieta (1946-2015)
(1)
Jegier Anna
(1)
Kaciuba-Uściłko Hanna (1936-2008)
(1)
Kaźmierczak Andrzej
(1)
Kleszcz Ewa
(1)
Klukowski Krzysztof (1945- )
(1)
Kobyłka Agata
(1)
Konturek Stanisław (1931-2019)
(1)
Krauze Magdalena
(1)
Kvedaras Mindaugas
(1)
Kęsak Paulina
(1)
Latkowski Bożydar Jan (1930- )
(1)
Lewartowski Bohdan (1929-2024)
(1)
Mamcarz Artur (1958- )
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Niechaj Andrzej Marek (1936- )
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Pajszczyk-Kieszkiewicz Teresa (1930-2012)
(1)
Palacz Olgierd (1933-2022)
(1)
Parol Damian
(1)
Piątek Aleksandra
(1)
Rafalska Adrianna
(1)
Respondek Wioleta
(1)
Rychlik Ewa
(1)
Sadowski Janusz
(1)
Sidorowicz Wacław
(1)
Soboska Kamila
(1)
Stadnik Joanna
(1)
Szczepańska-Sadowska Ewa (1942- )
(1)
Szczepka Kamil
(1)
Szelenberger Waldemar
(1)
Traczyk Władysław Zygmunt (1928-2009)
(1)
Traczyk Zdzisława (1930-2016)
(1)
Trzebski Andrzej (1928-2017)
(1)
Tyburski Łukasz
(1)
Tyrała Florentyna
(1)
Warzecha Maja
(1)
Windyga Stanisław
(1)
Więch Paweł
(1)
Wolnicka Katarzyna
(1)
Wolski Dariusz
(1)
Woynarowska Barbara
(1)
Wołyńczyk-Gmaj Dorota
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Zieliński Damian
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Śliż Daniel
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(12)
2000 - 2009
(5)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(1)
1960 - 1969
(1)
1930 - 1939
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(26)
Litwa
(1)
nieokreślony (s.l.)
(1)
Język
polski
(24)
angielski
(2)
nieznany (xxx)
(2)
Odbiorca
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Temat
Medycyna
(17)
Żywienie
(13)
Promocja zdrowia
(7)
Dietetyka
(6)
Fizjologia
(4)
Fizjologia żywienia
(4)
Zdrowie
(4)
Biologia
(3)
Medycyna sportowa
(3)
Odżywianie
(3)
Aktywność fizyczna
(2)
Chorzy
(2)
Osoby w wieku podeszłym
(2)
Profilaktyka zdrowia
(2)
Seniorzy
(2)
Sport
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Aktywnośc fizyczna
(1)
Aktywność ruchowa
(1)
Białka
(1)
Biochemia
(1)
Bioenergetyka
(1)
Biology
(1)
Bodybuilding
(1)
Choroby
(1)
Choroby metaboliczne
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Chromosom 10
(1)
Ciąża
(1)
Dieta
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Diseases
(1)
Doping w sporcie
(1)
Dziecko
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Edukacja zdrowotna
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Fizjoterapia
(1)
Genetyka
(1)
Gerontologia
(1)
Herbal medicine
(1)
Informacja genetyczna
(1)
Kulturystyka
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Medicine
(1)
Medicine. Bodybuilding
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Medycyna prenatalna
(1)
Metabolizm
(1)
Miostatyna
(1)
Nursing
(1)
Nutrition
(1)
Odżywianie w ciąży
(1)
Ortopedia
(1)
Otyłość
(1)
Pielęgniarstwo
(1)
Poradniki
(1)
Promocja zrowia
(1)
Przyrodolecznictwo
(1)
Psychologia
(1)
Rehabilitacja sportowa
(1)
Sen
(1)
Starzenie się
(1)
Stomia
(1)
Urazy sportowe
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Więzienia
(1)
Więźniowie
(1)
Zachowanie seksualne
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Ziołolecznictwo
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie niemowląt
(1)
Żywienie w sporcie
(1)
Żywność
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
28 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Fizjologia wysiłków fizycznych.Ocena zdolności do wysiłków. . Wybrane problemy kardiologiczne w medycynie sportowej...
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40759, A.39992, A.54505, A.42436, A.40760, A.42435, A.39991 (7 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48598 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43047, A.43128, A.55544, A.43049, A.43048, A.43050, A.42497, A.43051 (8 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49106 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42499, A.42498 (2 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Czasopismo naukowe Nauki Przyrodnicze dedykowane jest młodym naukowcom. Znajdą Państwo w nim artykuły naukowe pisane językiem zrozumiałym dla niespecjalistów. Spis artykułów aktualnego numeru: Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego w kształtowaniu jakości produktów spożywczych. Charakterystyka stanowiska Vertigo angustior we wsi Okrągła wraz z określeniem cech siedliska zastępczego. Profilaktyka najczęściej występujących chorób u królików hodowlanych i utrzymywanych w warunkach domowych. Czasopismo notowane jest na liście B czasopism wg. Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego z notą: 2 pkt. MNiSW.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Spis treści: 1. Wpływ zanieczyszczenia powietrza na płodność 2. Otyłość a niedobór witaminy D 3. Wpływ związku mikroflory jelitowej z dietą ketogeniczną na zdrowie Czasopismo Naukowe „Nauki Przyrodnicze i Medyczne” (ENG: Journal of Life and Medical Sciences) jest kontynuacją czasopisma Nauki Przyrodnicze. Czasopismo wydawane jest nieprzerwanie od 2013 roku przez Stowarzyszenie Młodych Naukowców. W latach 2013-2018 czasopismo było klasyfikowane w wykazie czasopism punktowanych Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego z liczbą 2 punktów. Po zmianie w prawie od 2019 roku czasopismo posiada 5 punktów. Ideą czasopisma jest umożliwienie publikacji prac oryginalnych oraz przeglądowych przygotowanych przez młodych adeptów nauki (studentów działających w kołach naukowych, doktorantów, młodych pracowników nauki). Publikacja w czasopiśmie jest bezpłatna. Wszystkie nadesłane artykuły są recenzowane z zachowaniem najwyższych standardów określonych przez Komitet do spraw Etyki Publikacyjnej (COPE – Committee on Publication Ethics). Tematyka: szeroko rozumiane nauki przyrodnicze i medyczne (biologia, chemia, technologia żywności, dietetyka, żywienie, biogeografia, zootechnika, ogrodnictwo, rolnictwo, ekologia, inne zbliżone).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Czasopismo naukowe Nauki Przyrodnicze dedykowane jest młodym naukowcom. Znajdą Państwo w nim artykuły naukowe pisane językiem zrozumiałym dla niespecjalistów. Spis artykułów aktualnego numeru: 1. Wykorzystanie promieniowania mikrofalowego jako czynnika wpływającego na kiełkowanie i rozwój roślin. 2. Mantis religiosa – dyspersja gatunku w Polsce i w Europie. Nowe stanowisko na Lubelszczyźnie. 3. Cytochrom C – Fizjologia życia i śmierci komórki. 4. Fizykochemiczne i organoleptyczne właściwości piwa warzonego w warunkach domowych. 5. Podaż witaminy B 12 w diecie polskich sportowców trenujących wyczynowo. Czasopismo widnieje w wykazie B listy czasopism punktowanych z notą 2 pkt. Lista wydawana jest przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Czasopismo naukowe Nauki Przyrodnicze dedykowane jest młodym naukowcom. Znajdą Państwo w nim artykuły naukowe pisane językiem zrozumiałym dla niespecjalistów. Spis artykułów aktualnego numeru: 1.Cholinoesterazy jako wskaźniki wykorzystywane w monitoringu biologicznym narażenia na pestycydy. 2.Rozmieszczenie walorów przyrodniczych w gminach związanych terytorialnie z Polską częścią transgranicznego rezerwatu biosfery Polesie Zachodnie. 3.Migracja zwierzyny przez drogi publiczne na przykładzie Kampinoskiego i Wielkopolskiego Parku Narodowego Czasopismo widnieje w wykazie B listy czasopism punktowanych z notą 2 pkt. Lista wydawana jest przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej