Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(28)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(28)
E-booki
(3)
Dostępność
dostępne
(24)
tylko na miejscu
(10)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(22)
Dla pracowników AWF
(4)
Czytelnia
(10)
Autor
Charzewska Jadwiga
(2)
Fuhrman Joel (1953- )
(2)
Mizera Justyna
(2)
Mizera Krzysztof (sport)
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Bartuzi Zbigniew
(1)
Bogusz-Kaliś Wioletta
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina (1919?-2015)
(1)
Carowicz Grzegorz
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Ciok Janusz
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dawidowicz Aleksander (1919-1997)
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Draus Edyta
(1)
Feldman Lena
(1)
Fife Bruce (1952- )
(1)
Fijałkowska Wanda
(1)
Frączek Barbara
(1)
Gameau Damon
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Goreń Michał
(1)
Gortat Mateusz
(1)
Gundill Michael
(1)
Gąsowska Anna
(1)
Hübner-Woźniak Elżbieta (1946-2015)
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Klingofer Jakub
(1)
Krasnodębska Julia Martyna
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Lafay Olivier
(1)
Lewis Sally (1960- )
(1)
Malicka Edyta
(1)
Manolov Pierre
(1)
Marsden Kathryn
(1)
Mijakoska Urszula
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Musiał Łukasz
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Pikor-Półtorak Anna
(1)
Ptaszyńska-Sadowska Elżbieta
(1)
Radzik Jacek
(1)
Radzikowska Agnieszka
(1)
Respondek Wioleta
(1)
Roberts Oliver
(1)
Rutkowska Anna (język angielski)
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Rychlik Ewa
(1)
Sajór Iwona
(1)
Staszewska-Kwak Anna
(1)
Stołyhwo-Gofron Monika
(1)
Stoś Katarzyna
(1)
Szczygieł Aleksander
(1)
Tomaszewski Wiesław (1957- )
(1)
Wajs-Magierska Anna
(1)
Wajszczyk Bożena
(1)
Wierzejewska Regina
(1)
Wolnicka Katarzyna
(1)
Woś Halina
(1)
Wyndham-Read Lucy
(1)
Zawistowska Zofia
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
2010 - 2019
(16)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(3)
1970 - 1979
(1)
Kraj wydania
Polska
(31)
Język
polski
(29)
nieznany (xxx)
(2)
Temat
Odżywianie
(17)
Dietetyka
(10)
Promocja zdrowia
(9)
Sport
(8)
Dieta
(7)
Suplementy diety
(7)
Zdrowie
(7)
Żywienie
(7)
Zdrowe odżywianie
(6)
Sportowcy
(5)
Zdrowy styl życia
(4)
Dietetyka sportowa
(3)
Diety odchudzające
(3)
Psychologia
(3)
Dietetyka
(2)
Ciąża
(2)
Dieta a rodzaj sportu
(2)
Fizjologia
(2)
Fizjologia żywienia
(2)
Fizjologia żywienia w sporcie
(2)
Gimnastyka
(2)
Otyłość
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Spadek wagi
(2)
Trening siłowy
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Żywność
(2)
Czynniki odżywcze śladowe
(1)
Dieta
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Odporność
(1)
Odporność na choroby
(1)
Substancje odżywcze
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Cukier
(1)
Cukrzyca
(1)
Dieta ketogeniczna
(1)
Dieta niskocukrowa
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta wegetariańska
(1)
Diety
(1)
Dna moczanowa
(1)
Dodatki żywieniowe
(1)
Dziecko
(1)
Gimnastyka kobieca
(1)
Gimnastyka lecznicza
(1)
Gimnastyka prenatalna i postnatalna
(1)
Higiena
(1)
Higiena odżywiania
(1)
Kobieta
(1)
Kondycja fizyczna
(1)
Kucharstwo
(1)
Kulturystyka
(1)
Leczenie dietą
(1)
Medycyna
(1)
Medycyna prenatalna
(1)
Miażdżyca
(1)
Nauki o żywieniu
(1)
Niedożywienie
(1)
Obraz własnego ciała
(1)
Odchudzanie
(1)
Odporność organizmu
(1)
Odżywianie w ciąży
(1)
Planowanie jadłospisu
(1)
Potrzeby pokarmowe
(1)
Połóg
(1)
Promocja zrowia
(1)
Relaksacja
(1)
Samorealizacja
(1)
Sporty
(1)
Trening
(1)
Trening (sport)
(1)
Trening oporowy
(1)
Urazy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Weganizm
(1)
Wegetarianizm
(1)
Ćwiczenia fizyczne
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie niemowląt
(1)
Gatunek
Poradniki
(3)
31 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57859 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51279 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55091 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I.34659 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57860 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58803, A.59111 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57861 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55524 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53578, A.53579 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.53504 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.57008 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II.50985 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.53670 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.58530 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.46398 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.54933 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.56322 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51877 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.51876 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56648, A.51939 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52289, A.52288, A.52290 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59773 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Psychodietetyka to pierwszy w Polsce podręcznik zawierający wiedzę z zakresu żywienia człowieka, dietoprofilaktyki i dietoterapii, stylów jedzenia oraz podstaw prawa żywnościowego. Jest to kompleksowe kompendium z zakresu dietetyki, psychologii, medycyny i nauk o zdrowiu a także kultury fizycznej. Zawarte w nim zostały między innymi: • Najnowsze wyniki badań dotyczące interakcji między lekami a żywnością, • Relacja pomiędzy jedzeniem a emocjami • Metody leczenia otyłości • Metody i techniki pracy z osobami przejawiającymi różny poziom aktywności fizycznej, a także doświadczającymi trudności w kontrolowaniu jedzenia lub zmianie zachowań i nawyków żywieniowych. Autorami rozdziałów są wybitni specjaliści w swoich dziedzinach.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Spis treści: 1. Wpływ zanieczyszczenia powietrza na płodność 2. Otyłość a niedobór witaminy D 3. Wpływ związku mikroflory jelitowej z dietą ketogeniczną na zdrowie Czasopismo Naukowe „Nauki Przyrodnicze i Medyczne” (ENG: Journal of Life and Medical Sciences) jest kontynuacją czasopisma Nauki Przyrodnicze. Czasopismo wydawane jest nieprzerwanie od 2013 roku przez Stowarzyszenie Młodych Naukowców. W latach 2013-2018 czasopismo było klasyfikowane w wykazie czasopism punktowanych Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego z liczbą 2 punktów. Po zmianie w prawie od 2019 roku czasopismo posiada 5 punktów. Ideą czasopisma jest umożliwienie publikacji prac oryginalnych oraz przeglądowych przygotowanych przez młodych adeptów nauki (studentów działających w kołach naukowych, doktorantów, młodych pracowników nauki). Publikacja w czasopiśmie jest bezpłatna. Wszystkie nadesłane artykuły są recenzowane z zachowaniem najwyższych standardów określonych przez Komitet do spraw Etyki Publikacyjnej (COPE – Committee on Publication Ethics). Tematyka: szeroko rozumiane nauki przyrodnicze i medyczne (biologia, chemia, technologia żywności, dietetyka, żywienie, biogeografia, zootechnika, ogrodnictwo, rolnictwo, ekologia, inne zbliżone).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej