Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(38)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(35)
Czasopisma
(3)
E-booki
(3)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(33)
tylko na miejscu
(12)
wypożyczone
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(29)
Dla pracowników AWF
(5)
Czytelnia
(12)
Czytelnia - po rezerwacji
(1)
Autor
Charzewska Jadwiga
(4)
Jarosz Mirosław
(3)
Respondek Wioleta
(3)
Rychlik Ewa
(3)
Wolnicka Katarzyna
(3)
Gajda Robert (żywienie)
(2)
Więch Paweł
(2)
Woynarowska Barbara
(2)
Abramowska Barbara Ewa
(1)
Antczak Agnieszka
(1)
Bazaliński Dariusz
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Bogusz-Kaliś Wioletta
(1)
Broniecka Anna
(1)
Budzyńska-Topolowska Janina (1919?-2015)
(1)
Bugajski Andrzej
(1)
Buśko Krzysztof
(1)
Carroll Stephen (lekarz)
(1)
Celejowa Irena (1917- )
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Ciok Janusz
(1)
Cooper Leanne
(1)
Cybulska Barbara (1939- )
(1)
Czapski Janusz (1946- )
(1)
Dziak Artur (1933- )
(1)
Dziurska Katarzyna
(1)
Dąbrowski Zbigniew Józef (1936- )
(1)
Fuhrman Joel (1953- )
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gortat Mateusz
(1)
Gruszczyńska Anna (poradnictwo)
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Hübner-Woźniak Elżbieta (1946-2015)
(1)
Jegier Anna
(1)
Kamińska Aleksandra (tłumacz)
(1)
Kanclerz Anna
(1)
Kasperczyk Tadeusz (1948- )
(1)
Kleszcz Ewa
(1)
Klukowski Krzysztof (1945- )
(1)
Kopiczko Anna
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Kuczek Grażyna
(1)
Kuczyńska Paulina
(1)
Kłosiewicz-Latoszek Longina
(1)
Lewis David (1942- )
(1)
Marchewka Anna (wychowanie fizyczne)
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Mucha Dariusz (1962- )
(1)
Nazar Krystyna (1939-2014)
(1)
Nowak Paweł (kultura fizyczna)
(1)
Nowak Sylwia (aktorka)
(1)
Opalińska Dorota (pedagogika)
(1)
Palka Adrianna
(1)
Przybyła Beata
(1)
Rogowska Aleksandra
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Sajór Iwona
(1)
Sawicki Bogusław (1952- )
(1)
Simovska Venka
(1)
Smith Tony (1934- )
(1)
Stolarz Aneta
(1)
Stoś Katarzyna
(1)
Stępniak Katarzyna
(1)
Teachman Bethany
(1)
Wachowiak Agata
(1)
Wajszczyk Bożena
(1)
Wierzejewska Regina
(1)
Yúfera-Leitch Margaret
(1)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(1)
Zubrzycka Elżbieta (1954- )
(1)
Żołądź Jerzy A
(1)
Żywina Joanna
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(26)
2000 - 2009
(6)
1990 - 1999
(5)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(41)
Język
polski
(39)
angielski
(1)
nieznany (xxx)
(1)
Odbiorca
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Temat
Promocja zdrowia
(28)
Żywienie
(27)
Zdrowie
(20)
Odżywianie
(13)
Dietetyka
(12)
Aktywność fizyczna
(7)
Medycyna
(7)
Psychologia
(7)
Dieta
(6)
Fizjologia
(6)
Nadwaga
(5)
Otyłość
(5)
Edukacja zdrowotna
(4)
Odchudzanie
(4)
Profilaktyka zdrowia
(4)
Dzieci
(3)
Fizjologia żywienia
(3)
Sport
(3)
Kultura fizyczna
(2)
Żywienie
(2)
Fizjologia żywienia w sporcie
(2)
Planowanie jadłospisu
(2)
Sportowcy
(2)
Suplementy diety
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Zdrowy styl życia
(2)
Dieta
(1)
Dietetyka
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Kondycja fizyczna
(1)
Leczenie dietą
(1)
Moda
(1)
Promocja zdrowia
(1)
Relaksacja
(1)
Sprawność fizyczna
(1)
Styl życia
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowie
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Ćwiczenia fizyczne
(1)
Agresja
(1)
Aktywnośc fizyczna
(1)
Aktywność ruchowa
(1)
Anoreksja
(1)
Antropometria
(1)
BMI
(1)
Biologia
(1)
Biology
(1)
Bulimia
(1)
Choroby cywilizacyjne
(1)
Choroby metaboliczne
(1)
Chorzy
(1)
Ciało
(1)
Ciąża
(1)
Diet
(1)
Dieta wegetariańska
(1)
Dietoterapia
(1)
Doping w sporcie
(1)
Dzieci w wieku przedszkolnym
(1)
Dziecko
(1)
Edukacja prozdrowotna
(1)
Epidemiologia żywieniowa
(1)
Fizjoterapia
(1)
Gerontologia
(1)
Health promotion
(1)
Higiena żywienia
(1)
Hygiene
(1)
Kultura fizyczna
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Medycyna prenatalna
(1)
Medycyna sportowa
(1)
Niepełnosprawni umysłowo
(1)
Nutrition
(1)
Nutrition hygiene
(1)
Odżywianie w ciąży
(1)
Odżywki
(1)
Ortopedia
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Osoby z niepełnosprawnością intelektualną
(1)
Pielęgniarstwo
(1)
Poradniki
(1)
Potrzeby pokarmowe
(1)
Preferencje żywieniowe
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Promocja zrowia
(1)
Rehabilitacja
(1)
Rehabilitacja sportowa
(1)
Rekreacja
(1)
Rozwój fizyczny
(1)
Rozwój somatyczny dzieci
(1)
Samoakceptacja
(1)
Samoocena
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Spadek wagi
(1)
Starzenie się
(1)
Stomia
(1)
Szkoła
(1)
Tkanka kostna
(1)
Turystyka medyczna
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Poradniki
(2)
Materiały konferencyjne
(1)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Podręcznik
(1)
Podręczniki [Typ publikacji]
(1)
Praca doktorska
(1)
Praca zbiorowa
(1)
41 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. A.53938 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.52300, A.52301, A.52303, A.52304, A.52302 (5 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.52862 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.56648, A.51939 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.43047, A.43128, A.55544, A.43049, A.43048, A.43050, A.42497, A.43051 (8 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.49106 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42499, A.42498 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
CD
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia - po rezerwacji
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. D.850 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Brak informacji o dostępności: sygn. A.59054 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.59548 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.53578, A.53579 (2 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.53504 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.54603 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.47427 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.47509 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.51940 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55513 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.55365, A.55836, A.54689 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50397 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.50956, A.55364 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58930 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia wysiłków fizycznych.Ocena zdolności do wysiłków. . Wybrane problemy kardiologiczne w medycynie sportowej...
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.40759, A.39992, A.54505, A.42436, A.40760, A.42435, A.39991 (7 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48598 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Spis treści: 1. Wpływ zanieczyszczenia powietrza na płodność 2. Otyłość a niedobór witaminy D 3. Wpływ związku mikroflory jelitowej z dietą ketogeniczną na zdrowie Czasopismo Naukowe „Nauki Przyrodnicze i Medyczne” (ENG: Journal of Life and Medical Sciences) jest kontynuacją czasopisma Nauki Przyrodnicze. Czasopismo wydawane jest nieprzerwanie od 2013 roku przez Stowarzyszenie Młodych Naukowców. W latach 2013-2018 czasopismo było klasyfikowane w wykazie czasopism punktowanych Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego z liczbą 2 punktów. Po zmianie w prawie od 2019 roku czasopismo posiada 5 punktów. Ideą czasopisma jest umożliwienie publikacji prac oryginalnych oraz przeglądowych przygotowanych przez młodych adeptów nauki (studentów działających w kołach naukowych, doktorantów, młodych pracowników nauki). Publikacja w czasopiśmie jest bezpłatna. Wszystkie nadesłane artykuły są recenzowane z zachowaniem najwyższych standardów określonych przez Komitet do spraw Etyki Publikacyjnej (COPE – Committee on Publication Ethics). Tematyka: szeroko rozumiane nauki przyrodnicze i medyczne (biologia, chemia, technologia żywności, dietetyka, żywienie, biogeografia, zootechnika, ogrodnictwo, rolnictwo, ekologia, inne zbliżone).
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej