Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(34)
IBUK Libra
(2)
Forma i typ
Książki
(33)
E-booki
(2)
Czasopisma
(1)
Dostępność
dostępne
(45)
tylko na miejscu
(12)
Placówka
Wypożyczalnia Ogólna
(23)
Dla pracowników AWF
(22)
Czytelnia
(12)
Autor
Gawęcki Jan
(12)
Berger Stanisław
(5)
Ciborowska Helena
(3)
Ciborowski Artur
(3)
Grzymisławski Marian
(3)
Hasik Jan
(3)
Hryniewiecki Lech
(3)
Rudnicka Anna
(3)
Bułhak-Jachymczyk Barbara (19..-2019)
(2)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(2)
Gawęcki Jan (1944- )
(2)
Jeszka Jan
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Prończuk Andrzej
(2)
Turlejska Halina
(2)
Ziemlański Światosław
(2)
Ziemlański Światosław (1930-2008)
(2)
Bajerska Joanna
(1)
Bajerska-Jarzębowska Joanna
(1)
Bartnikowska Elżbieta
(1)
Berger Stanisław (1923- )
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Flis Krystyna
(1)
Gajda Robert (żywienie)
(1)
Gawędzki Jan
(1)
Gertig Henryk
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Kanikowska Alina
(1)
Keller Janusz
(1)
Kierst Władysław
(1)
Konaszewska Wanda
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Langley-Evans Simon
(1)
Matuszkiewicz Andrzej
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Roszkowski Wojciech
(1)
Stasiak Maciej
(1)
Szostak L
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(7)
2000 - 2009
(14)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(9)
Kraj wydania
Polska
(36)
Język
nieznany (xxx)
(27)
polski
(8)
angielski
(1)
Temat
Odżywianie
(26)
Dietetyka
(8)
Żywienie
(4)
Żywność
(4)
Fizjologia żywienia
(3)
Medycyna
(3)
Podręczniki akademickie
(3)
Dietetyka
(1)
Fizjologia żywienia
(1)
Leczenie dietą
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Żywienie
(1)
Aktywność fizyczna
(1)
Białka pokarmowe
(1)
Białka w żywieniu
(1)
Choroby z niewłaściwego odżywiania u seniorów
(1)
Chorzy
(1)
Ciąża
(1)
Dietetics
(1)
Fizjologia
(1)
Informatory
(1)
Kreatynina
(1)
Kwas moczowy
(1)
Metabolism
(1)
Metabolizm
(1)
Minerały w żywieniu człowieka
(1)
Nauka o żywieniu
(1)
Niedokrwistość
(1)
Odżywiania
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Podręczniki
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Rodniki wolne
(1)
Seniorzy
(1)
Sport
(1)
Sportowcy
(1)
Sportowcy wyczynowi
(1)
Sporty
(1)
Starzenie się
(1)
Stres oksydacyjny
(1)
Warszawa
(1)
Witaminy w żywieniu człowieka
(1)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(1)
Gatunek
Dysertacje i rozprawy akademickie [Typ publikacji]
(1)
36 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy nauki o żywieniu przedstawiają cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie, omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.50566, A.50571, A.50573, A.50569, A.50568, A.50570, A.50567, A.50564 (8 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.50015 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.35086, A.35085, A.34624 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47412 (1 egz.)
Brak okładki
Czasopismo
W koszyku
Kwartalnik, nr 1 (2013)-
Wcześniejsza częstotliwość: Dwumiesięcznik, 2007-2012, Kwartalnik, 1983-2006
R. 10, nr 1 (1983)-R. 46, nr 4 (2019).
Stanowi kontynuację: Żywienie Człowieka
Zawartość zasobu Czasopisma P.1286, C.1286 Czytelnia Ogólna
1996, 23 nr 1-4
1997, 24 nr 2-4
1998, 25 nr 1-4
1999, 26 nr 3-4
2000, 27 nr 1-4
2001, 28 nr 1-4
2002, 29 nr 1-4
2003, 30 nr 1-4
2004, 31 nr 1-4
2005, 32 nr 1-4
2006, 33 nr 1-4
2007, 34 nr 1-6
2008, 35 nr 1-6
2009, 36 nr 1-6
2010, 37 nr 1-6
2011, 38 nr 1-6
2012, 39 nr 1-6
2013, 40 nr 1-4
2014, 41 nr 1-4
2015, 42 nr 1-4
2016, 43 nr 1-4 + supl.
2017, 44 nr 1-4
2018, 45 nr 1-4
2019, 46 nr 1-4
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.48317 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.58814 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.59043 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.43266 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34383, A.36235, A.36255, A.54202 (4 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47330 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.34382 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.36605 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47878 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.36606 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.43883, II.43845 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.31966 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.21580 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.41817 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.21043/3, A.21043/2, A.21043/1 (3 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.41037 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Książka, napisana przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, stanowi zbiór najbardziej aktualnych norm żywienia dla ludności Polski, z uwzględnieniem najnowszych zaleceń międzynarodowych.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.44227, II.49179, A.42961 (3 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.42962 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.34082, A.22968, A.27575, A.22972, A.25061, A.22969, A.22973, A.37328, A.22979, A.22980, A.28736, A.22978, A.22983, A.22966, A.23906, A.22965, A.22976, A.22974, A.22981 (19 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.43419 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.22975 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.59696 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.31046, A.32089, A.31051, A.31049, A.31045, A.31042, A.30980, A.31043, A.31040, A.31048, A.31052, A.31044, A.31041 (13 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.46699 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. A.31047 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.49252 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Ogólna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. A.51385 (1 egz.)
Dla pracowników AWF
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II.47020 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej